Τρόπος επίτευξης τερμάτων στο Πρωτάθλημα Cyta (πίνακες)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στατιστική ανάλυση του τρόπου με τον οποίο σκοράρουν οι ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Cyta. Μέσα από τους πίνακες που ετοίμασε το Τεχνικό Τμήμα της ΚΟΠ, προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Από τα 373 τέρματα που σημειώθηκαν στο Πρωτάθλημα (22 αγωνιστικές στην Α΄φάση και μια αγωνιστική στη Β’ φάση), 116 τέρματα προήλθαν από στημένες φάσεις (ποσοστό 31%) και τα υπόλοιπα 257 (69%) σημειώθηκαν στο ανοικτό παιχνίδι.


Στον πιο κάτω πίνακα, βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο σημειώθηκαν τα τέρματα από στημένες φάσεις. Τα περισσότερα, προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ και πέναλτι. 23 τέρματα προήλθαν από εκετελέσεις φάουλ (όχι απευθείας) και 12 τέρματα από απευθείας εκτελέσεις φάουλ.


Όσον αφορά τα τέρματα που σημειώθηκαν στο ανοικτό παιχνίδι, ο πιο κάτω πίνακας (στο μπλε χρώμα) είναι ενδεικτικός:

Όπως βλέπετε,  126  τέρματα προήλθαν από σέντρες ή κοψίματα της μπάλας προς τα πίσω, 29 τέρματα από ατομικές ενέργειες και άλλα τόσα από ενδιάμεσες, κάθετες πάσες, 27 τέρματα από σουτ έξω από την περιοχή, 22 τέρματα από συνδυασμούς, 10 τέρματα από μακρινές μπαλιές, 8 τέρματα από αμυντικά λάθη ενώ είχαμε και 6 αυτογκόλ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy