Τρία νέα κρούσματα στα κατεχόμενα

Ο «υπουργός υγείας» των κατεχομένων Αλί Πιλί ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 3 νέα κρούσματα κορωνοϊού από σύνολο 459 τεστ.  

Ένας από αυτούς είναι δάσκαλος που έφτιαχνε μάσκες, το δεύτερο νοσηλευτικό προσωπικό και το τρίτο άτομο που ήρθε από την Τουρκία στις 5 Μαρτίου.

Γίνεται όπως είπε, ιχνηλάτηση των επαφών και των τριών ατόμων.

Ανηφορικά με τον εξοπλισμό που έφτασε στα κατεχόμενα από την Κυπριακή Δημοκρατία είπε ότι πρόκειται για χίλιες μάσκες
N95, 3000 στολές για προσωπικό των νοσοκομείων και και δύο χιλιάδες δισκία χλωροκίνης.

Ο Πίλι είπε ότι έχουν αρκετό από αυτόν τον εξοπλισμό και τα φάρμακα, αλλά ανεξάρτητα από το πού προέρχονται, τα δέχονται.

Εν τω μεταξύ,  όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, συνήλθε σήμερα το «υπουργικό συμβούλιο» το οποίο αποφάσισε όπως η μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 06:00 μέχρι 21:00 και η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 06:00 επεκταθεί μέχρι και της 30 Απριλίου.

Αποφασίστηκε επίσης όπως η περίοδος περιορισμού των διακινήσεων μεταξύ των επαρχιών επεκταθεί επίσης μέχρι τις 30 Απριλίου και τα καταστήματα συνεχίζουν να κλείνουν στις 20:00 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy