Πότε και πώς θα γίνει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων

Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές και στην κατάταξη των νεοσυλλέκτων στρατιωτών τη φετινή χρονιά. Μετά το Πάσχα θα ξεκαθαρίσουν όλα, αφού σχετική μελέτη θα κατατεθεί στον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρ. Πιερής ανέφερε ότι «η φετινή κατάταξη θα είναι διαφορετική». Όπως σημείωσε, «λόγω του Covid19, θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία και κάποια δεδομένα που αφορούν την κατάταξη θα ληφθούν ηλεκτρονικά». Στο Υπουργείο Άμυνας μελετούν διάφορα σενάρια και ένα από αυτά είναι η  αποτροπή μαζικής κατάταξης στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων. Όπως μας λέχθηκε «είναι ορθότερο να μην συγκεντρωθούν 1000 νεοσύλλεκτοι σε ένα Κέντρο, αλλά η κατάταξη να γίνει απευθείας στις μονάδες».

Η περίοδος κατάταξης θα εξαρτηθεί και από τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Όποτε ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των τελειοφοίτων τότε θα κληθούν να βάλουν το χακί. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει σαφής εκτίμηση πότε θα γίνει αυτό, αφού το Υπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις με την πανδημία.

Ωστόσο, στο Υπουργείο Άμυνας θέλουν να λάβουν τις βασικές αποφάσεις αμέσως μετά το Πάσχα. Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι αποκλείουν το ενδεχόμενο η κατάταξη να μην γίνει εντός της καλοκαιρινής περιόδου ή να μεταφερθεί τον Ιανουάριο που γίνεται η κατάταξη της Α Σειράς.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy