Λιοντάρια κοιμούνται στον άδειο δρόμο(pics)

Τα λιοντάρια του εθνικού πάρκου Kruger της Νότιας Αφρικής κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι λείπουν – Εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και αποκοιμήθηκαν στην άσφαλτο

Οι άνθρωποι έφυγαν, τα λιοντάρια ήρθαν στους δρόμους του εθνικού πάρκου Kruger της Νότιας Αφρικής.

Τα άγρια ζώα μόλις κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι λείπουν –χωρίς να γνωρίζουν τα περί απαγόρευσης και lockdown και φυσικά μην έχοντας γνώση για τα περί κορωνοϊού- εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και πήραν τον ύπνο τους στην άσφαλτο.

Ο φύλακας φωτογράφισε μια αγέλη στην άσφαλτο, εκεί που άλλοτε ο δρόμος είναι γεμάτος από αυτοκίνητα και ανθρώπους.

Οι φωτογραφίες απαθανατίζουν ένα θέαμα ασυνήθιστο. Τα λιοντάρια κυκλοφορούν τον δρόμο αποκλειστικά τις νύχτες. Τότε είναι που αισθάνονται ασφάλεια. Μάλιστα, επιλέγουν την άσφαλτο να κοιμηθούν μόνον όταν έχει κρύο, αφού η άσφαλτος διατηρεί τη θερμότητα της ημέρας.

Πάντως παρά την ομορφιά, η εικόνα προκαλεί προβληματισμό σε ορισμένους που ανησυχούν μήπως τα λιοντάρια θεωρήσουν τους δρόμους ως ασφαλές μέρος για κυκλοφορία, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα, όταν γίνει η πολυπόθητη –για τους ανθρώπους- άρση των μέτρων.

protothema.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy