Κωστρίκης: “Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε”

Όσα ανέφερε σημερα(17/4) ο Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών:

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 15 από σύνολο 3,241εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα σήμερα 1,723 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια και έχουν εντοπιστεί 4 κρούσματα,
Από σύνολο 381 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα,
Από σύνολο 162 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων εντοπίστηκαν 2 θετικά περιστατικά,
Από σύνολο 388 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα, και
Από 587 δείγματα που λήφθηκαν από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ, βρέθηκαν 6 κρούσματα.
Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 6,499 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 750 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών σχηματίζουν μια εικόνα που μας ικανοποιεί. Πλέον έχουμε μπροστά μας απτά αποτελέσματα και όχι απλές ενδείξεις. Είναι η επιβράβευση των στερήσεών σας και της συλλογικής προσπάθειας. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια πορεία με την ίδια αποφασιστικότητα. Επαναλαμβάνω τη θερμή παράκληση να διαφυλάξουμε αυτό που με τόσο κόπο έχουμε επιτύχει. Εκ μέρους της επιστημονικής επιτροπής σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλό Πάσχα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy