Κινδυνεύει να γεμίσει ο Θάλαμος Υπόπτων Περιστατικών στο ΓΝ Πάφου

Πρόβλημα πληρότητας του Θαλάμου Υπόπτων Περιστατικών Covid – 19, θέτει ο Δρα Ιωσήφ Μουτήρης, Επιστημονικός Διευθυντής του ΓΝ Πάφου (Covid – 19). Στον Θάλαμο νοσηλεύονται μέχρι αυτή την στιγμή, εννέα ασθενείς, ενώ το όριο είναι δέκα. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών υποβάλλονται σε εξέταση για τον κορωνοϊό και πως πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος τους που πρέπει να είναι αρνητικό, δεν μπορούν να πάρουν εξιτήριο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως μέχρι στιγμής νοσηλεύονται στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου, πέντε άνδρες, ηλικίας 40 μέχρι και 77 ετών, και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 53 μέχρι και 83 ετών.

Η συμπτωματολογία τους, συνέχισε, είναι αυτή της λοίμωξης του αναπνευστικού και πληρούν τα κλινικά κριτήρια για covid- 19.

Όπως ανέφερε ο Δρα Μουτήρης ο μέγιστος χρόνος νοσηλείας είναι τέσσερις μέρες. Πρόσθεσε πως όλοι έχουν υποβληθεί σε εξέταση για κορωνοϊό, σε ακτινογραφία και σε αξονική θώρακα.

Το δείγμα, σημείωσε, “από το φαρρυγγικό επίχρισμα, που λαμβάνεται στην εισαγωγή, ως γνωστό μεταφέρεται στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, για εξέταση”.

Παρατηρείται, όμως σημείωσε, “μια καθυστέρηση στο αποτέλεσμα από πλευράς Ινστιτούτου” και αυτό, σημείωσε, “δυσχεραίνει το έργο καθότι ο Θάλαμος Νοσηλείας διαθέτει μόνο 10 κλίνες, ενώ η δε καθυστέρηση οδηγεί σε υπερπληρότητα”.

O Δρα Μουτήρης ανέφερε πως για το πρόβλημα αυτό έχει ήδη ενημερώσει τον Εκτελεστικό Διευθυντή Λεμεσού – Πάφου και τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με σκοπό την ανεύρεση λύσης για ταχύτερη εξέταση για covid- 19, έχοντας κατά νου σημείωσε, πως η σημερινή βιοτεχνολογία επιτρέπει να έχουμε το αποτέλεσμα εντός ολίγων ωρών.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy