Δεν είναι δυνατόν…Τους στείλαμε φάρμακα και τσακώνονται για λαθρεμπόριο

Τι μεταδίδεται από τα κατεχόμενα

Με παράνομο τρόπο τα φάρμακα και τα ιατρικά εφόδια μεταφέρθηκαν στο ψευδοκράτος από την «προεδρία» και τον «δήμο» Λευκωσίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του «πρωθυπουργικού γραφείου» του Ερσίν Τατάρ, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη γραπτή ανακοίνωση προστίθεται ότι τα χάπια θα εξεταστούν από τις «φαρμακευτικές υπηρεσίες» του «υπουργείου υγείας» και εάν θεωρηθούν κατάλληλα θα δοθεί η άδεια να τοποθετηθούν στις αποθήκες και να χρησιμοποιηθούν.

Το «πρωθυπουργικό γραφείο» του κ. Τατάρ αναφέρει ότι τα φάρμακα και η ποσότητα των εφοδίων που εξασφαλίστηκε από την «ε/κ διοίκηση», όπως αναφέρεται η κυβέρνηση της Δημοκρατίας, και την ΕΕ, μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία που δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα της «προεδρίας»,  «πέρασε στη χώρα μας με τρόπους που δεν είναι νόμιμοι».Για να μπορεί ένα φάρμακο ή ιατρικός εξοπλισμός να περάσει στην «τδβκ», όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος, πρέπει να λαμβάνεται άδεια από τις «φαρμακευτικές υπηρεσίες», προστίθεται, και αφού αυτή ληφθεί να εκτελωνιστούν. Με αυθαίρετο τρόπο, όπως γράφει, τα φάρμακα και ο ιατρικός εξοπλισμός «μπήκε στην χώρα» με εντολή της «προεδρίας» και τη συμμετοχή σε αυτό και του «δήμου» Λευκωσίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τρία σημεία ως επίλογος: Πρώτον, τα φάρμακα και τα υλικά “εισήχθηκαν” στο ψευδοκράτος παράνομα, το θέμα θα το δουν αρμοδίως και θα γίνει αυτό που πρέπει, όπως αναφέρεται.

Δεύτερον, πρέπει να έγινε επαφή στην ε/κ πλευρά (κατά την παράδοση των φαρμάκων όπως εννοείται) γι’ αυτό το «υπουργείο υγείας» θα εξετάσει προσεκτικά το αν θα πρέπει να τεθούν ή όχι σε καραντίνα τα άτομα που πήραν μέρος σε αυτή τη διαδικασία. Τρίτον, οι ειδικοί, όπως γράφει, θα εξετάσουν το εάν τα εν λόγω χάπια χρησιμοποιηθούν ή όχι στον αγώνα ενάντια στον Covıd 19 και θα δοθεί η άδεια να μπουν στις αποθήκες και όταν πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Η αντίδραση Μουσταφά Ακιντζί

Με ανάρτησή του αργά το βράδυ ο Τ/κ ηγέτης σχολιάζοντας την ανακοίνωση του «πρωθυπουργικού γραφείου» ανάφερε ότι περιμένει μαζί με τον «δήμαρχο» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί να τους ασκηθεί δίωξη για λαθρεμπόριο.

Ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι μετά από επικοινωνία ρουτίνας μεταξύ των συμπροέδρων της Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, με την ίδια μέθοδο όπως και παλιότερα, μια ποσότητα φαρμάκων και προστατευτικών στολών, στο πλαίσιο του αιτήματος της τ/κ πλευράς της εν λόγω Επιτροπής, από την «προεδρία» με την στήριξη και από το «δημαρχείο» Λευκωσίας, τα φάρμακα παραδόθηκαν στο χώρο που ζητήθηκε.

Με την ανακοίνωση του «πρωθυπουργού», συνέχισε ο κ. Ακιντζί, «μάθαμε ότι αυτό που κάναμε είναι λαθρεμπόριο. Μετά την προειδοποίηση για αδίκημα με τον αγαπητό Χαρμαντζί μαζί, περιμένουμε να γίνουν οι διαδικασίες εναντίον μας». Μείνετε υγιείς, καταλήγει στην ανάρτησή του ο Μουσταφά Ακιντζί.

Η αντίδραση του Μεχμέτ Χαρμαντζί

Σε δική του ανάρτηση επίσης αργά χθες το βράδυ ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί αναφέρει ότι όταν το γενικό νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία πήρε φωτιά, τους ζητήθηκε να στείλουν φορτηγά για να το εκκενώσουν μέσα στη νύχτα και το έκαναν. Επίσης από την φωτιά και μέχρι να προκύψει η πανδημία, στο εν λόγω νοσοκομείο εργάζονταν καθημερινά 15 υπάλληλοι του «δήμου». Για τον «δήμο», πρόσθεσε, δεν είναι καθόλου μα καθόλου σημαντικό ποιος είναι στην εξουσία και χθες όταν τους ζητήθηκε βοήθεια από την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, το έκαναν με αγάπη. «Το ίδιο θα κάνουμε και αύριο χωρίς σκέψη».

«Εμείς αυτή τη χώρα την αγαπάμε, παρά τν μαύρη σας νοοτροπία. Αγαπάμε τους ανθρώπους μας, παρά τις όποιες δικές σας περίεργες σκέψεις, μην απλώνετε το χέρι σας παραπάνω από όσο μπορείτε», πρόσθεσε. «Παρά το ότι είστε εσείς, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αλλά μην ξεχνάτε πλέον ότι σε κάθε ενέργειά σας θα υπάρχει μια απάντηση. Σημειώστε το κάπου αυτό».

Αντιδράσεις άλλων πολιτικών

Λίγη σοβαρότητα, αυτό μάλλον μας χρειάζεται περισσότερο, ανάφερε σε δική του ανάρτηση ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν λέγοντας προς την «κυβέρνηση», «φτάνει πια».

Σε ανάρτησή του με τίτλο «Θα τρελαθούμε!» ο Σερντάρ Ντενκτάς, «βουλευτής» του ΔΚ, αναφέρει ότι αυτή η «δουλειά» – η παράδοση δηλαδή των φαρμάκων και του ιατρικού εξοπλισμού – που ήταν γνωστό ότι θα γίνει εδώ και μέρες, έγινε παράνομη χτες. Η συνομιλία Ακιντζί – Αναστασιάδη ανακοινώθηκε πριν μέρες, ο «υπουργός υγείας» τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων και ιατρικών εφοδίων, αλλά αφού ήρθαν τα φάρμακα τότε «έγινε λαθρεμπόριο».

Ως συνήθως μια απόφαση της «κυβέρνησης» που δεν είναι κατανοητή, πρόσθεσε λέγοντας ότι ήδη η ψυχολογία του κόσμου είναι διαταραγμένη από τον εγκλεισμό στο σπίτι και την αβεβαιότητα «ε μην μας τρελάνετε κιόλας!».

ΚΥΠΕ

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy