Καραγιάννης: Τα δύο πρώτα μέτρα που θα χαλαρώσουν – Πότε αναμένεται η απόφαση(video)

Στο τέλος του μήνα και αφού θα έχουν ολοκληρωθούν οι μεγάλες δειγματοληψίες θα είναι σε θέση οι επιστήμονες να δώσουν την εισήγηση τους για χαλάρωση ή όχι των μέτρων, τόνισε μιλώντας στο OMEGA  και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ  ο Πέτρος Καραγιάννης.

Όπως πάντως εξήγησε τα μέτρα θα χαλαρώνουν πολύ σταδιακά και αφού θα αξιολογείται η κατάσταση θα αποφασίζεται η χαλάρωση και του επόμενου μέτρου. Όπως πάντως εκτιμά ο κ. Καραγιάννης οι πρώτες χαρακώσεις θα αφορούν τους αριθμούς των sms και ενδεχομένως κάποιες μικρές επιχειρήσεις. Χαλαρώσεις πάντως όπως εξήγησε που δεν θα προκαλούν μεγάλες συναθροίσεις κόσμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Καραγιάννη στο OMEGA:

Για τα χθεσινά αποτελέσματα:

«Πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα καθώς η δειγματοληψία από την κοινωνία δεν κατέδειξε ιδιαίτερα προβλήματα. Ο πολύ μικρός θετικός κρουσμάτων μας δίνει αισιοδοξία ότι στις 20 χιλιάδες δεν θα βρούμε πολλά θετικά. Αρκετά από αυτά είναι ασυμπτωματικά και επομένως είναι αυτά τα περιστατικά για τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί εάν αποφασιστεί χαλάρωση των μέτρων».

Για την χαλάρωση των μέτρων:

«Η όλη πορεία δεν ανέτρεψε την πορεία της καμπύλης, είμαστε σε σταθερή πορεία. Προσβλέπω ότι μέχρι το τέλος του μήνα που θα τελειώσουν οι μεγάλες δειγματοληψίες θα είμαστε σε θέση να έχουμε σαφή εικόνα και να συμβουλέψουμε την κυβέρνηση για τη χαλάρωση των μέτρων.

Η άρση θα είναι πολύ σταδιακή και θα αρχίσουμε από μέτρα που δεν φέρουν σε επαφή πολύ κόσμο. Μικρές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να ανοίξουν και κάποια χαλάρωση εξόδου. Όλα αυτά όμως πρέπει να γίνουν με σταδιακό τρόπο και αφού εξετάζουμε την επίπτωση πριν προσχωρήσουμε στη χαλάρωση νέου μέτρου.

Εάν όμως υπάρξουν μεταδόσεις κατά την περίοδο της χαλάρωσης μπορεί να υπάρξει απομόνωση των εστιών χωρίς να επαναφέρουμε τα αυστηρά μέτρα. Στόχος είναι να «πνίξουμε» τις όποιες εστίες στην γέννηση τους.

Είμαστε σε πολύ κατάσταση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ας μην το καταστρέψουμε τελευταία στιγμή».

Σε σχέση με το δεύτερο κύμα:

«Είναι πολύ δύσκολο να το προβλέψει κανείς. Πολλοί επιστήμονες λένε πως έστω και τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουμε μικροδείγματα της επιδημίας. Αυτό σημαίνει πως ιός θα είναι στην κοινότητα το φθινόπωρο και μπορεί να επανεμφανιστεί όταν έρθουν οι κρύοι μήνες και θα είναι αρκετά δριμύς αν δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τότε και το εμβόλιο».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Πέτρου Καραγιάννη:

omegalive

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy