Θα «γράφει» από drone η Αστυνομία τους ανυπάκουους

Δραστικά μέτρα της ενόψει του Πάσχα λαμβάνει η Αστυνομία,  με αυξημένη παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους αλλά και με ενίσχυση των ελέγχων μέσω drones καθώς και του ελικοπτέρου της Αστυνομία, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη.

Μιλώντας στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ, ο Αρχηγός ανέφερε «μπορώ να πω ότι έχουμε εκπονήσει ένα πλάνο για όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις, έτσι ώστε να είμαστε επί ποδός. Θα είμαστε με αυξημένη παρουσία στους δρόμους θα ελέγχονται οι αυτοκινητόδρομοι, τόσο από άτομα που θα βρίσκονται καθήκον στους αυτοκινητοδρόμους, καθώς επίσης θα χρησιμοποιηθούν και τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα, όπως είναι τα drones, όπως είναι τα μη επανδρωμένα οχήματα της Αστυνομίας και το ελικόπτερο της δύναμης.»

Όσον αφορά την παρακολούθηση των drones ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε «θα παρακολουθούνται οι αυτοκινητόδρομοι, αλλά παράλληλα θα παρακολουθούνται και συγκεκριμένοι χώροι όπου μαζεύετε κόσμος. Εάν περάσει ένα μη επανδρωμένο σκάφος και δει ότι υπάρχει μαζεμένος κόσμος, αμέσως οι εικόνες μεταδίδονται στους εν υπηρεσία αξιωματικούς και δίνονται οδηγίες για παρέμβαση περιπόλων τα οποία βρίσκονται γύρω στην περιοχή».

Την ίδια ώρα ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την  ανησυχία του και για άναμμα λαμπρατζιών , όπως γίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της γιορτής του Πάσχα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy