Αιτήθηκαν πρόωρη αφυπηρέτηση 131 καθηγητές

Σύνολο 131 αιτήσεις πρόωρων αφυπηρετήσεων από εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 80 από Διευθυντικά Στελέχη, δηλαδή Διευθυντές, Βοηθούς Διευθυντές Α΄ και Βοηθούς Διευθυντές, είχαν υποβληθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης, δηλαδή τις 12 Απριλίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι αναφορικά με το θέμα των πρόωρων αφυπηρετήσεων, «έχουμε ενημερωθεί και επισήμως, ότι έχουν υποβληθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης, δηλαδή τις 12 Απριλίου, 131 αιτήσεις πρόωρων αφυπηρετήσεων από εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης».

Με βάση το αποτέλεσμα αυτό, συνέχισε ο κ. Χατζησάββας, διαπίστωσαν ότι από τις 131 αιτήσεις, οι 80 αφορούν Διευθυντικά Στελέχη, δηλαδή Διευθυντές, Βοηθούς Διευθυντές Α΄ και Βοηθούς Διευθυντές.

«Ένας αριθμός αρκετά μεγάλος, και ως εκ τούτου η Οργάνωση μας θα ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας να απευθυνθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών για αποπαγοποίηση 131 μονίμων θέσεων, αλλά και να κινήσει τις διαδικασίες για προκήρυξη θέσεων προαγωγής. Θα πρέπει η προκήρυξη των θέσεων να γίνει, έτσι ώστε να μπορέσουν οι σχολικές μονάδες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να λειτουργήσουν όσο πιο καλά γίνεται», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι θα αποστείλουν επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου, στην οποία θα του αναφέρουν το αίτημα τους για να αποπαγιοποιηθούν 131 μόνιμες θέσεις αλλά και να κινηθούν οι διαδικασίες για προκήρυξη νέων θέσεων προαγωγής.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy