Σύσκεψη την Τετάρτη με την επιστημονική ομάδα στο Προεδρικό για χαλάρωση των μέτρων  

Σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών την Πέμπτη. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνεδρία της επιστημονικής ομάδας και των αρμόδιων Υπουργών για  να αποφασιστεί τι θα κάνει το κάθε Υπουργείο και πώς θα προχωρήσει η χαλάρωση των μέτρων.

Σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων συγκάλεσε για την Πέμπτη 23 Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της οποίας θα προβεί σε ενημέρωση σε σχέση με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τον προγραμματισμό για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων όταν δώσει το πράσινο φως η επιστημονική ομάδα, το σχεδιασμό της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας και όποιο άλλο θέμα προκύπτει που αφορά τον κορωνοϊό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης, ενώ την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη, 22 Απριλίου, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί, στο Προεδρικό, σύσκεψη της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και των αρμόδιων Υπουργών, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

“Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνεδρία της επιστημονικής ομάδας και των αρμόδιων Υπουργών για  να αποφασιστεί τι θα κάνει το κάθε Υπουργείο και πώς θα προχωρήσει η χαλάρωση των μέτρων”, είπε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε πως “ο Πρόεδρος θα τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί και τις εξελίξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το πού βρισκόμαστε”.

“Θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις, για τις αξιολογήσεις, για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας και ό,τι άλλο θέμα προκύπτει που αφορά τον κορωνοϊό”, σημείωσε.

Είπε ακόμη πως “πρέπει την ώρα που θα είμαστε έτοιμοι να χαλαρώσουμε τα μέτρα να ξέρουμε τι χαλαρώνουμε. Γίνεται προγραμματισμός αυτή τη στιγμή για το πώς προχωρούμε την ώρα που θα μας δώσουν το πράσινο φως από την επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας και το ποια είναι τα βήματα που κάνουμε”.

Ο κ. Κούσιος επεσήμανε πως με βάση τον προγραμματισμό και εφόσον υπάρξει το πράσινο φως από τους επιστήμονες θα ανοίξουν σιγά-σιγά οι επιχειρήσεις, με πρώτες κατά προτίμηση αυτές που είναι σε εξωτερικούς χώρους, και όπου δεν παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ατόμων, ενώ, όπως σημείωσε, θα πρέπει να λαμβάνονται επίσης ταυτόχρονα προφυλακτικά και υγειονομικά μέτρα.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy