Ακόμη μία πρόταση για το μέλλον της Serie A έπεσε στο τραπέζι, με τους ιθύνοντες να εξετάζουν αγώνες ανά τρεις μέρες και φινάλε ως τα μέσα Ιουλίου, με όλες τις ομάδες να δίνουν τα παιχνίδια τους στον ιταλικό Νότο.

Η κατάσταση αβεβαιότητας εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού δεν έχει αλλάξει στην Ιταλία και τις ποδοσφαιρικές αρχές, όμως, η ανάγκη να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν της Serie A έγκαιρα φέρνει νέα ενδεχόμενα για την επανέναρξη.

Αυτή τη φορά, η ιταλική ομοσπονδία σε συνεργασία με την Λίγκα και τους υγειονομικούς φορείς σκέφτονται να μεταφέρουν την δράση αποκλειστικά στον ιταλικό Νότο, για να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, το πλάνο περιλαμβάνει αγώνες ανά τρεις ημέρες και ολοκλήρωση της σεζόν μέχρι τις 12 Ιουλίου. Ωστόσο, η πρόταση φαίνεται να… μπάζει από πολλές μεριές, με πρώτη και κύρια την διευθέτηση της «μετακόμισης» και διαμονής των ομάδων του Βορρά στα Νότια.

Ακόμη, θα πρέπει να σχεδιαστεί ξεχωριστή παράμετρος για τις ομάδες που είχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Covid-19, όπως η Σαμπντόρια και η Φιορεντίνα, μετά την ίαση των Ρουγκάνι και Ματουιντί στη Γιουβέντους.

Η επιστημονική ομάδα έχει αποστείλει ήδη πρωτόκολλο στους συλλόγους για τα επόμενα βήματά και την σταδιακή επιστροφή στις προπονήσεις, που στην καλύτερη των περιπτώσεων αναμένεται για τις 4 Μαΐου. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως στο παραπάνω σενάριο επανέναρξης, το πιο πιθανό είναι η πρώτη αγωνιστική να τεθεί στα μέσα Ιουνίου.

gazzetta.gr