“Θα μπορούσαν να ανοίξουν κομμωτήρια, κουρεία και μικρά εργοτάξια, ενώ προς το τέλος θα μείνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα θέατρα, τα σινεμά και τα γήπεδα”

Ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης καθησυχάζει όσους επισκέφθηκαν την υπεραγορά στην οποία εμφανίστηκαν κρούσματα και τονίζει ότι δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κύριος Κωστρίκης εξήγησε ότι το προσωπικό αντικαταστάθηκε.

Πρόσθεσε επίσης ότι για να νοσήσει κάποιο άτομο θα πρέπει να έρθει σε επαφή με κρούσμα και να έχει συναναστροφή για συνεχιζόμενο διάστημα πέραν των 15 λεπτών.

Τόνισε επίσης ότι σε τέτοιους χώρους δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουμε σε επαφή με έναν εργαζόμενο για τόσο χρόνο, ούτε στο ταμείο αλλά ούτε και σε άλλο χώρο εξυπηρέτησης.

Όσον αφορά στα κρούσματα στο εργοστάσιο φούρνου, ο κύριος Κωστρίκης είπε ότι και οι 26 διέμεναν στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων, δεν τηρείτο η κοινωνική αποστασιοποίηση και δεν έπαιρναν στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης.

Όσον αφορά τους ασυμπτωματικούς, είπε ότι ανέρχονται στο 20-30% με βάση την διεθνή βιβλιογραφία. Εξήγησε ότι αυτό είναι καλό γιατί δεν χρειάζονται καμία θεραπεία και σημαίνει ότι παράγουν αντισώματα, αλλά είναι και κακό γιατί μπορούν να μεταδώσουν τον ιό πιο γρήγορα.

Ο καθηγητής γνωστοποίησε επίσης ότι άρχισε η μελέτη για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα εισηγηθεί κάτι τέτοιο μέχρι το τέλος του Απρίλη. Ο κύριος Κωστρίκης είπε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν κομμωτήρια, κουρεία και μικρά εργοτάξια, ενώ προς το τέλος θα μείνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα θέατρα, τα σινεμά και τα γήπεδα.

 

Τόνισε ότι τελευταία άρση των μέτρων θα πρέπει να είναι το άνοιγμα των αεροδρομίων και των λιμανιών.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy