“Εμείς έχουμε πληρώσει και τον Φεβρουάριο, δεν θα δεχθούμε να διακοπεί το πρωτάθλημα”

Δηλώσεις έκανε σήμερα(15/4) στον sport-fm 104.0 ο πρόεδρος της ομάδας του Άρη, Λύσανδρος Λυσάνδρου, εξηγώντας τα αυτονόητα για το τι μέλλει γενέσθαι στο ποδόσφαιρο.

Τι ανέφερε:

«Θα είναι πρόωρη απόφαση όποια και αν ληφθεί τώρα. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 30 Απριλίου για να δούμε τι θα γίνει. Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, επιθυμούν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο», ανέφερε αρχικά ενώ για τη θέση του Άρη για το πρωτάθλημα είπε:
«Εμείς έχουμε διαφωνήσει με όλες τις θέσεις για διακοπή του πρωταθλήματος. Ήταν πρόωρη αυτή η απόφαση που λήφθηκε από κάποια σωματεία. Κάποιοι βιάζονται για πολλούς και διάφορους λόγους, πριν να ξέρουν αν μπορεί να διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Κάποιοι λένε ότι θα πρέπει να διεξαχθούν αγώνες μόνο στο α’ γκρουπ της Α’ κατηγορίας. Δεν το θεωρώ σωστό. Αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα πρέπει να συνεχιστεί με όλες τις κατηγορίες».

Για την εισήγηση της ΚΟΠ με τα συμβόλαια: «Η εισήγηση που έγινε από την ΚΟΠ αφορά κατά 99% την πρώτη κατηγορία. Ελάχιστα συμβόλαια στην Β’ κατηγορία είναι πάνω από 2.000 ευρώ. Συνεπώς αυτή η πρόταση αφορά την Α’ κατηγορία. Εμείς έχουμε συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές και υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα. Ξέρουν ότι μπορεί να καθυστερούμε λίγο στις καταβολές των μισθών, αλλά ξέρουν ότι θα πληρωθούν κανονικά. Αν παιχτεί το πρωτάθλημα θα πληρωθούν κανονικά το υπόλοιπο του συμβολαίου, αλλά και να μην παιχτεί το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, συζητώντας μαζί με τους ποδοσφαιριστές, θα βρούμε μία λύση. Ξέρουν οι ποδοσφαιριστές τι να ζητήσουν. Εμείς έχουμε πληρώσει και τον Φεβρουάριο».

Για το αν ολοκληρώνονται τα συμβόλαια τον Μάιο: «Η οδηγία της FIFA μιλά και για παράταση συμβολαίων. Θα πρέπει κάποια στιγμή να κάτσουν να δουν την οδηγία, υπάρχουν λύσεις και η πρόθεση είναι να βρεθεί με τους ποδοσφαιριστές ένας διακανονισμός».

Για την Β’ κατηγορία: «Η Β’ κατηγορία, θα έπρεπε να είναι ανταγωνιστική και με τη νέα ρύθμιση έχει γίνει πολύ πιο ανταγωνιστική. Όσο αφορά την ΚΟΠ στις δύο τελευταίες τηλεδιασκέψεις, φαίνεται ότι θα επενδύσουν με τη νέα σεζόν στην Β’ κατηγορία. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον από τον κ. Κούμα, και βλέπω ότι υπάρχει θέληση από τον πρόεδρο. Με τη νέα σεζόν θα προχωρήσει σε αλλαγές. Θεωρώ ότι μία από αυτές τις αλλαγές θα είναι η χρηματοδότηση της Β’ κατηγορίας. Θα πρέπει όλα τα παιχνίδια να είναι τηλεοπτικά ή να βιντεοσκοπούνται. Είναι αποφασισμένοι στην ΚΟΠ να το κάνουν από την αρχή της σεζόν»

Για τις δηλώσεις του Λούκα Φανιέρου: «Πριν λίγα χρόνια είχα ένα διάστημα αποχής και επέστρεψα φέτος. Το τι συνέβηκε πριν μερικά χρόνια, δεν με νοιάζει. Αν υπάρχει μία ομάδα που έχει αδικηθεί κατάφωρα τα προηγούμενα χρόνια, αυτή είναι ο Άρης. Όπως για παράδειγμα με την Ένωση στο Παραλίμνι, εκείνο το σκανδαλώδες παιχνίδι. Είναι λάθος να τρέχουμε στο παρελθόν και να λέμε επειδή έγινε αυτό, θα πρέπει να γίνει το άλλο. Αυτή τη στιγμή γίνεται μία προσπάθεια να αλλάξει το πρωτάθλημα. Εμάς μας ενδιαφέρει τα παιχνίδια να παίζονται στο γήπεδο και όχι πίσω από κλειστές πόρτες και γραφεία. Να παιχτεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο και αν αποφασίσει το δ.σ. της ΚΟΠ να γίνουν 14 ομάδες, να γίνουν. Με τις 12 ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία. Δεν καταλαβαίνω τι λέει ο Ερμής. Όχι δεν θα δεχθούμε να διακοπεί το πρωτάθλημα. Έχουμε μία ομάδα που δεν είχε καμία βοήθεια από κανένα. Έχουμε αποδείξει την αξία μας και θέλουμε να παιχτεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Την βιασύνη κάποιων ομάδων να τελειώσει το πρωτάθλημα τώρα, δεν την καταλαβαίνω…».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy