Πράξη ανθρωπιάς και από την ΟΕΛΜΕΚ-Προσφέρει 15 χιλιάδες ευρώ στο ΙΝΓΚ

Να εισφέρει το ποσό των €15.000 στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, για να διατεθεί σε Ερευνητικό Πρόγραμμα που θα διεξαχθεί από το Τμήμα Μοριακής Ιολογίας του Ινστιτούτου για αντιμετώπιση του COVID-19, αποφάσισε η ΟΕΛΜΕΚ.

Σε ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι μέσα στα πλαίσια της υπερπροσπάθειας που όλοι καταβάλλουν στην πατρίδα μας την περίοδο αυτή, ειδικά το ιατρικό, το παραϊατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό για αντιμετώπιση των κρουσμάτων και αναχαίτισης της πορείας του κορωνοϊού (COVID-19), συμπεριλαμβανομένων και των ερευνών που θα πραγματοποιηθούν από τους ειδικούς με στόχο την προστασία του υπέρτατου αγαθού της Δημόσιας Υγείας, αποφάσισε να εισφέρει το ποσό των €1.000 για αγορά υλικού για την κατασκευή «ασπίδων» προστασίας του προσώπου από τον κορωνοϊό, για να διατεθούν για το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σημειώνει ότι την κατασκευή των «ασπίδων» θα αναλάβουν εκπαιδευτικοί/μέλη της ΟΕΛΜΕΚ.

Αποφάσισε, παράλληλα, να διαθέσει μέχρι 5 studios , από το συγκρότημα των διαμερισμάτων της ΟΕΛΜΕΚ που βρίσκονται στην Πάφο, εάν υπάρξει ανάγκη, για προσωρινή διαμονή μέλους ή μελών του ιατρικού ή παραϊατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Πάφου.

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τα χαμηλά αποθέματα αίματος αλλά και παραγώγων αίματος την περίοδο αυτή ένεκα κορωνοϊού, η Οργάνωση αποφάσισε να καλέσει τους εκπαιδευτικούς/μέλη της σε εθελοντική αιμοδοσία, σε ημερομηνία που θα καθορισθεί σε συνεννόηση με  το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy