Ποινική έρευνα σε βάρος 18 προσώπων που καλούν πολίτες να κάψουν κεραίες

Ποινική έρευνα σε βάρος 18 προσώπων, οι οποίοι με αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποκινούν ή προκαλούν χρήστες να καταστρέψουν κεραίες, με την πρόφαση ότι πρόκειται για δίκτυα 5G, ξεκίνησε η Αστυνομία.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρήστο Ανδρέου, τα δεκαοκτώ πρόσωπα, εντοπίστηκαν μέσω αναρτήσεων που έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για επτά άτομα στη Λευκωσία, οκτώ στη Λεμεσό και τρία στην Πάφο, για τα οποία θα διερευνηθεί κατά πόσον έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα.
Οι 18 πολίτες, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση, ώστε να δώσουν εξηγήσεις για τις αναρτήσεις τους.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή εμπρηστές είχαν κάψει κεραία της Cyta στην Λεμεσό, ενέργεια την οποία καταδίκασαν έντονα διάφοροι φορείς και ανάγκασαν ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί επί του θέματος με γραπτή του δήλωση.

 

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι «μερίδα πολιτών εκφράζει έντονες ανησυχίες ότι σε περιοχές της Κύπρου διεξάγονται δήθεν εργασίες εγκατάστασης κεραίων ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς (5G). Οι ανησυχίες αυτές είναι αβάσιμες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαμήνυσε πως δεν δόθηκε καμία άδεια για εγκατάσταση κεραίας 5G και πως οι μόνες εργασίες που γίνονται είναι η συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων δικτύων για αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών, λόγων των μέτρων που έχουν ληφθεί.
Επίσης τονίζει ότι η απόφαση για εγκατάσταση του δικτύου 5G θα ληφθεί με βάση τις επιστημονικές και μόνον, απόψεις, τις ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy