“Κι εγώ πέρασα από την υπεραγορά με τα κρούσματα, κανένας λόγος ανησυχίας”

Καθησυχάζει σχετικά με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε υπεραγορά κι σε μονάδα παραγωγής αρτοποιείου ο Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης.

Σε δηλώσεις του στο 24news, ο κ. Κωστρίκης, ανέφερε ότι κι ο ίδιος πέρασε από την συγκεκριμένη υπεραγορά στη Λευκωσία όπου και εντοπίστηκαν κρούσματα εξηγώντας ότι σύμφωνα με την Επιδημιολογική Μονάδα η επαφή και η συναναστροφή με ένα κρούσμα θα πρέπει να γίνει για πέραν των 15 λεπτών ώστε να υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης.  Σε τέτοιους χώρους είναι δύσκολο να έρθει κάποιος σε συνεχιζόμενη επαφή για πέραν του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

«Κι εγώ με την σύζυγο μου πέρασα από την υπεραγορά όπου εντοπίστηκαν κρούσματα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» σημείωσε ο Καθηγητής. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό όσοι βρέθηκαν στην συγκεκριμένη υπεραγορά.

Και στις δύο περιπτώσεις που αφορούν την υπεραγορά αλλά και τη μονάδα παραγωγής αρτοποιείου οι εργαζόμενοι αντικαταστάθηκαν για προληπτικούς λόγους.

24news.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy