Η ανακοίνωση για την άρση των περιορισμών θα γίνει πριν τις 27 Απριλίου στην Ελλάδα

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως ενδεχόμενη άρση των περιοριστικών μέτρων, θα ανακοινωθεί πριν τις 27 Απριλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως είναι λογικό κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων απάντησε πως ανακοινώσεις θα υπάρξουν πριν τις 27 Απριλίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα.

«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και ημέρες, κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού, να επεξεργαζόμαστε το σενάριο μιας αργής, σταδιακής και μακρόσυρτης αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων. Για όλα αυτά, πριν από τις 27 Απριλίου, οπότε λήγουν οι ισχύοντες περιορισμοί, θα ενημερωθούν οι πολίτες για να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί. Αυτή θα είναι πιο δύσκολη διαδικασία σε σχέση με τον περιορισμό στις μετακινήσεις, καθώς πρέπει να πειστούν κάποιοι ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους μια εβδομάδα παραπάνω σε σχέση με το να κλειστούν όλοι στο σπίτι τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τώρα, το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα πιο αυστηρά μέτρα για τις επόμενες ημέρες, δήλωσε: «Πηγαίνουμε μέρα-μέρα, βλέπουμε πως εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίσουμε ότι χρειάζεται. Σε ότι αφορά την μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά επειδή βλέπαμε μια τάση λόγω του Πάσχα, διπλασιάσαμε το πρόστιμο και τονίζουμε τις απαγορεύσεις, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού».

 

Για τα σχολεία ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που αφορά την μείωση μισθών ή συντάξεων» αναφορικά με τις προβλέψεις για βαθιά ύφεση και τα μέτρα που θα απαιτηθούν για την ανάταξη της οικονομίας.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy