Δανείζεται €1,25 δις σήμερα από τράπεζες η Κυβέρνηση

Άνοιξε σήμερα στις 9:00 το πρωί σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του InBusinessNews βιβλίο προσφορών για εξασφάλιση εσωτερικού δανεισμού μέχρι €1,25 δις από κυπριακές τράπεζες.

Το βιβλίο προσφορών που θα κλείσει στις 18:00, αφορά γραμμάτιο 12 μηνών με προκαθορισμένο επιτόκιο 0,5%, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις κυπριακές τράπεζες και σε πελάτες που θα υποδείξουν οι τράπεζες όπως μεγάλα Ταμεία Προνοίας.

Η έκδοση του γραμματίου σύμφωνα με αρμόδιες πηγές γίνεται για ενίσχυση του αποθεματικού ρευστών διαθεσίμων της κυβέρνησης.
«Αυτά τα χρήματα σε συνδυασμό με το €1,75 που εξασφαλίσαμε από τις πρόσφατες άλλες δύο εκδόσεις από τις αγορές, είναι υπέρ αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες του έτους, νοουμένου ότι θα υπάρξει μία λελογισμένη δημοσιονομική προσέγγιση», ανέφεραν στο InBusinessNews αρμόδιες πηγές.
Οι ίδιες πηγές σε ό,τι αφορά την αύξηση του δημοσίου χρέους της κυβέρνησης ανέφεραν πως στο σενάριο που το ΑΕΠ συρρικνωθεί κατά 9-10% τότε θα εκτοξευθεί στο 118%.
«Αν τα μέτρα παραταθούν μέχρι το Σεπτέμβριο τότε το δημόσιο χρέος θα ξεπεράσει το 120%», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy