Α. Χρυσοστόμου: «Η υγεία πάνω απ’όλα, ορθά διακόπηκε η σεζόν – Μπορούμε διάκριση με την Εθνική»

Ένα από τα πρόσωπα που πρόσφεραν αρκετά στην ομάδα τους τη φετινή σεζόν που έληξε άδοξα λόγω κορωνοϊοϋ είναι ο πσσαδόρος της Ν. Papas Group Νέα Σαλαμίνα Ανδρέας Χρυσοστόμου. Ο πετοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων» μίλησε στην ιστοσελίδα www.volleyball.org.cy για την πανδημία, την ομάδα του, αλλά και την Εθνική ομάδα που είναι βασικό στέλεχος.

Αρχικά, ο Χρυσοστόμου μας μίλησε για τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε: «Πάνω απ’όλα είναι η υγεία. Μας ταλαιπωρεί μια πανδημία και η καλύτερη λύση δεν ήταν άλλη από τη διακοπή των πρωταθλημάτων έστω και εάν η ομάδα μου διεκδικούσε το Κύπελλο».

Ο Ανδρέας σχολίασε την πορεία της ομάδας του μέχρι τον Μάρτιο. Όπως είπε,« η N.Papas Group Νέα Σαλαμίνα φέτος ήταν αρκετά δυνατή και παρουσιάσαμε καλύτερο θέαμα από την περσινή χρονιά. Από τη  στιγμή που αποκλειστήκαμε από τους Τελικούς του πρωταθλήματος, ο στόχος μας ήταν οι αγώνες Κυπέλλου με το ΑΠΟΕΛ. Πρόκειτο για δυο ισοδύναμους ημιτελικούς, αλλά θέλαμε τουλάχιστον να προκριθούμε στον Τελικό».

Ο Χρυσοστόμου μέσα από τη συνέντευξη έκρινε το φετινό πρωτάθλημα λέγοντας ότι μπορεί η Ομόνοια να φαινόταν ότι ήταν ένα κλικ πιο πάνω, αλλά γενικά όλες οι ομάδες ήταν ισοδύναμες. Ο πασαδόρος των «ερυθρολεύκων» ξεχώρισε την Ανόρθωση λέγοντας ότι «είχε τα φόντα ακόμα και για τον τίτλο», ενώ ισχυρίστηκε ότι είχε τον καλύτερο ακραίο στο πρωτάθλημα. Τόνισε επίσης ότι η Αναγέννηση Δερύνειας είχε όπως πάντα μια πολύ σκληρή έδρα, ενώ το ΑΠΟΕΛ είχε πολύ καλή ομάδα αλλά φάνηκε άτυχο.

Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα είναι σημαντικό για τον Ανδρέα Χρυσοστόμου. Ο ίδιος αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας, που κορωνοϊού επιτρέποντος, έχει αγώνες τον Αύγουστο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τον Χρυσοστόμου, «ήδη έχω μιλήσει το τελευταίο διάστημα με τον Ομοσπονδιακό προπονητή και μου είπε ότι με υπολογίζει στα πλάνα του. Θέλω να προσφέρω στην Εθνική που με ένα κράμα έμπειρων και των πολλών νεαρών ταλαντούχων πετοσφαιριστών μπορούμε να διακριθούμε». Σύμφωνα με τον Ανδρέα, «οι εμφανίσεις μας στους ΑΜΚΕ απέδειξαν ότι έχουμε πολύ καλές βάσεις. Εξάλλου, η πορεία της U20 Aνδρών που αποτελεί προθάλαμο της Εθνικής δείχνει το μέλλον του κυπριακού βόλεϊ».

Η έλλειψη αγώνων όμως θα επηρεάσει την Εθνική; O Aνδρέας καταθέτει την άποψή του. «Σίγουρα εφόσον τελικά οι αγώνες γίνουν θα είναι μια περίεργη κατάσταση με ίσως μεγαλύτερη διάρκειας προετοιμασία. Σαφώς, πρόκειται για ιδιάζουσες συνθήκες, φέτος και δεν έχουμε επιλογές».

Ο Χρυσοστόμου αγωνίζεται και στο beach Volley, τον ενδιαφέρει η άμμος τη φετινή χρονιά; «Εάν η Εθνική θα έχει αγώνες τον Αύγουστο ούτε λόγος θα αγωνιστώ στη σάλα μόνο. Σε διαφορετική περίπτωση ναι θα κατέβω στην άμμο για να διατηρηθώ σε καλή κατάσταση».

Εν μέσω κορωνοϊού με ποιον τρόπο διατηρείται ο Ανδρέας Χρυσοστόμου; «Γυμνάζομαι στο σπίτι προσπαθώντας να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση. Έχουμε επικοινωνία και με την ομάδα αλλά ακολουθούμε και ατομικό πρόγραμμα».

Το ακροτελεύτιο μήνυμα του Χρυσοστόμου για την κατάσταση που βιώνουμε με τον κορωνοϊό είναι το εξής: «Πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών ώστε να ξεπεράσουμε την πανδημία, άρα πρέπει να μένουμε σπίτι. Το συντομότερο θα καταφέρουμε να παίξουμε ξανά βόλεϊ».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy