“Έχεις την απαίτηση να σου παίξει απολύτως δωρεάν τους επόμενους μήνες, δεν το θεωρώ ως μία πρόταση”

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την πρόταση που έγινε από την ΚΟΠ για τη μείωση στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά:

«Τέθηκε μία πρόταση όπου την μεταφέραμε στα μέλη μας. Θεωρώ ότι ήταν ατυχές αυτή η πρόταση. Για αυτονόητους λόγους. Το να προτείνεις σε κάποιο να του αποκόψεις 92% από το μισθό του και να έχεις την απαίτηση να σου παίξει απολύτως δωρεάν τους επόμενους μήνες, δεν το θεωρώ ως μία πρόταση. Να το πω προσβλητικό;», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Ήρθαν και έκαναν μία πρόταση, πως για θα πρέπει να γίνουν αποκοπές 23%. Η πρόταση αυτή, αφορά κούρεμα. Είναι μαζοχισμός, αυτά που δεν μας αρέσουν μας ως λαός, τα έρχονται και τα κάνουν. Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να διαπραγματεύεται κούρεμα στους μισθούς των ποδοσφαιριστών. Εδώ συζητάμε να βρούμε λύσεις για τους μήνες που έχουν απομείνει. Έρχεσαι στο τραπέζι και λες ότι θα γίνει κούρεμα. Πρώτο λάθος. Αυτό από την αρχή δεν ήταν αποδεκτό. Δεύτερον, θέλουν να δεχθούν 25% αποκοπές αν δεν αγωνιστούμε και αν αγωνιστούμε, θα αποκοπεί 23%. Υπάρχει κάποιος στον κόσμο που αποδέχεται να πάει δουλειά για να πάρει το 2% του μισθού του; Κάποιοι χθες προσπάθησαν να παραπλανήσουν τα μέσα. Αν κάποιοι ποδοσφαιριστές στην β’ κατηγορία, που είναι 9μηνα συμβόλαια, και έχουν πάρει περισσότερα, θα πρέπει να δώσουν και πίσω. Αν θεωρούν ότι ο ΠΑΣΠ είναι αδιαπραγμάτευτος σε συζήτηση της πρότασης, συγγνώμη, αλλά αυτή δεν είναι πρόταση. Αν θέλουν 23%, να το κλείσουμε το μαγαζί».

Για το ότι ο ΠΑΣΠ ζητάει τα οικονομικά δεδομένα από τις ομάδες: «Τα θέλουμε αυτά για να ετοιμάσουμε το πλάνο, ζητήσαμε κάποια στοιχεία για να ξέρουμε που πατάμε. Να ενημερώσω, πως έχουν δημοσιευθεί τα στοιχεία αυτά της περσινής χρονιά. Ζητούμε να μας δώσουν αυτούς τους αριθμούς και διερωτώμαι για κάποιες αναφορές. Θέλουμε να γνωρίζουμε τα στοιχεία και τους αριθμούς, πρέπει να παίξετε δωρεάν. Και έρχεται και ο άλλος λέει καταστράφηκα».

Γιατί πρέπει να έχετε αυτά τα στοιχεία: «Πρέπει να έχουμε τους αριθμούς και τότε θα μπορέσουμε να απαντήσουμε. Ζημιά από τα τηλεοπτικά θα έχουμε εάν και εφόσον δεν τελειώσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να μας δώσουν τα συμβόλαια από τα τηλεοπτικά. Μήπως κάποια σωματεία έχουν προπληρωθεί, και κάποια άλλα δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους 6 μήνες;».

Για το αν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση: «Πρέπει να λένε του κόσμου την πραγματική εικόνα. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Πρέπει να τα δούμε αυτά τα θέματα. Με τον τρόπο που προσπαθούν κάποιοι για να βρουν λύσεις, δεν θα βρούμε».

Για το ότι απευθύνεται η επιστολή της ΚΟΠ στον Γιώργο Μερκή, αν υπάρχει θέμα:«Καμία σχέση, από τη στιγμή που απευθύνεται στον πρόεδρο του Δ.Σ. δεν υπάρχει θέμα. Και εγώ στέλνω στην πρόεδρο της ομοσπονδίας κατευθείαν κάποιες επιστολές».

Για το τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες: «Βλέπουμε ότι η Ρεάλ συμφώνησαν 10% αποκοπές. Βλέπουμε ότι στην Αγγλία, η Ένωση Ποδοσφαιριστών απέρριψε ένα 30% στον μηνιαίο μισθό. Στην Γιουβέντους άφησαν ενάμισι μισθό στην άκρη για να αφήσουν τα οικονομικά του κλαμπ αυτό το διάστημα σε καλό επίπεδο, και αν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα θα πληρωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Που είδαν κούρεμα του μισθού στην Ευρώπη εκεί στην ΚΟΠ. Στην Ουγκάντα; Πήγαν να επιχειρήσουν οι Χαρτς και η Σιόν αυτές τις αποκοπές και τώρα είναι στην FIFA».

Για το αν θα εκτεθούμε ως ποδόσφαιρο: «Ήμασταν εκτεθειμένοι πολύ καιρό πιο παλιά. Όταν λες ότι έχεις φέρει μία πρόταση με την έγκριση της UEFA και να είναι αυτή η πρόταση. Κάποιοι ξεχνούν ότι είμαι αντιπρόεδρος της FIFPro. Αμφισβητώ αν είχαν την έγκριση της UEFA να προχωρήσουν στο 23% σε αποκοπές».

Για το αν θα απαντήσει ο ΠΑΣΠ μέχρι την Πέμπτη: «Θα τους απαντήσουμε. Να μας δώσουν τα στοιχεία. Δεν είναι κρατικά μυστικά, αν δεν μας τα δώσουν, θα τα βρούμε και μόνοι μας. Δεν θα παίζουμε όμως την κολοκυθιά. Πρέπει να σοβαρευτούμε και να βρούμε μία λύση».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy