Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην Ελλάδα

241

Στην κυβέρνηση εξετάζουν το σενάριο να απαγορευτεί η μετακίνηση των αυτοκινήτων το Μεγάλη Σάββατο και την Κυριακή το Πάσχα.

Κάτι, που όπως επανειλημμένα έχει ειπωθεί, κρύβει τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χτύπησε το… καμπανάκι λέγοντας πως «δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουν μαζί».

Σε πρώτη φάση έχουν αυστηροποιηθεί τα μέτρα στις εξόδους από τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ παράλληλα το πρόστιμο των 300 ευρώ μαζί με την αφαίρεση των πινακίδων για δύο μήνες μπορεί να επιβληθεί ακόμα και εντός της Αττικής αν «πιαστεί» πολίτης σε άλλη περιφέρεια…

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, στην κυβέρνηση εξετάζουν και άλλα μέτρα, προκειμένου να πετύχουν το στόχο και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Ένα από αυτά λοιπόν προβλέπει την καθολική, πλην επαγγελματικών λόγων φυσικά, απαγόρευση της κυκλοφορίας των Ι.Χ οχημάτων για το Μεγάλη Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. 

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ λοιπόν, αν γίνει πράξη αυτή η σκέψη θα ισχύσει από το απόγευμα στις 20:00 όταν και κλείνουν τα καταστήματα που είναι ανοιχτα. 

Τέλος, όπως τονίζει το δημοσίευμα στο εξώφυλλο της εφημερίδας: «Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών από τα μέτρα και εάν η απόφαση ληφθεί θα είναι η τελευταία πριν από την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιορισμών τον Μάιο».

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy