ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΛΛΩΝ: ΖΗΤΩ Η 14η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1954, ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ανάρτηση από τους οργανωμένους οπαδούς του Απόλλωνα με αφορμή την γενέθλια μέρα του συλλόγου. 

Η ανάρτηση:

Σαν σήμερα, 14 Απριλίου του 1954 η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΕΜΕΣΟΥ παίρνει σάρκα και οστά.

Γύρω στα τέλη του 1953, μια ομάδα νεαρών έθεσαν σαν στόχο και σαν όνειρο της ζωής τους την ίδρυση ενός συλλόγου με σκοπούς εθνικούς, αθλητικούς και ταυτόχρονα την ανύψωση του μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου των νέων που θα γινόντουσαν μέλη. Φτάνοντας έτσι στην ένδοξη εκείνη μέρα της 14ης Απριλίου του 1954 όπου έπειτα από γενική συνέλευση αρκετών μελών των Εθνικολαϊκών Συλλόγων και Νέων Συντεχνιών, ο Απόλλωνας Λεμεσού αναδύεται από τα σπλάχνα, τη νεολαία δηλαδή, των Εθνικολαϊκών Συλλόγων της πόλης, με σκοπό να αποτελέσει όπως ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής επιθυμούσε καμουφλαρισμένο προπύργιο της Οργάνωσης για τον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Άγγλων αποικιοκρατών.

Οι εθνικόφρονη αυτή ομαδά νεαρών που έθεσαν ως στόχο της ζωής τους την ίδρυση αυτού του ένδοξου σωματείου, που είχε και έχει ως στόχο σκοπούς τόσο εθνικούς όσο και αθλητικούς, αλλά συνάμα συνδράμει στην ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου των μελών του, ήταν οι Πάμπος Λυμπουρίδης, Αντωνάκης Φουρλάς, Λούκας Φουρλάς, Σταύρος Ματθαίου, Νίκος Κωνσταντίνου, Φίλιππος Αβραάμ, Μελής Χαραλάμπους, Κυριάκος Ιωσήφ, Κώστας Δημητρίου, Θεοχάρης Σταύρου, Ανδρέας Καραπατέας, Χάρης Καραπατέας, Φώτης Ιακωβίδης, Πάμπος Παπαδούρης, Σπύρος Χριστοφίδης, Χριστάκης Αριστείδου, Κώστας Σαλαμιώτης, Άντρος Ξενοφώντος, Σωτηράκης Χριστοδούλου, Ανδρέας Ψυλλίδης, και Ανδρέας Αγγελόπουλος.

Τα χρώματα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΕΜΕΣΟΥ, δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από το άσπρο και το μπλέ, τα χρώματα του ιερού λαβάρου της Ελληνικής σημαίας, χρώματα που αντιπροσωπεύουν πλήρως την ιδέα και τον προπατωρικό σκοπό της ιδρύσεως του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

«Και όσο οι λέξεις σχηματίζουν προτάσεις, και όσο υπάρχει μελάνι, θα λέω, θα γράφω, θα υμνώ, θα τραγουδώ, γι’ αυτή την ομάδα, γι’ αυτά τα θεριά. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟΛΛΩΝ! ΨΗΛΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΓΚΕΣ, ΨΗΛΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ».

ΖΗΤΩ Η 14η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1954
ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
ΖΗΤΩ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
ΖΗΤΩ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ – ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΕΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy