“Δεν είναι παιδάκια οι μητροπολίτες για να τους κάνω μάθημα”

Σαφές μήνυμα στους Μητροπολίτες που καλούν τους πιστούς να πάνε στις εκκλησίες, έστειλε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, σημειώνοντας πως δεν είναι παιδάκια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, κάλεσε τους Μητροπολίτες Μόρφου και Τριμυθούντος να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, τονίζοντας πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι, στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως οι δύο Μητροπολίτες δεν είναι παιδάκια για να τους κάνει μάθημα και απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να κάνει υπομονή και να παρακολουθήσει τις λειτουργίες από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα τους. Όπως σημείωσε, αφού η Κυβέρνηση επέτρεψε να γίνονται λειτουργίες, ας μείνουμε στο σπίτι και να μην προκαλούμε.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως δεν θα πεθάνουν οι πιστοί αν δεν πάνε εκκλησία, ενώ ανέφερε πως οι Μητροπολίτες του έφεραν παράδειγμα πως θα πεθάνουν πνευματικά, τονίζοντας πως αυτή η νοοτροπία δεν είναι σωστή.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλους να κάνουμε υπομονή. Θα έρθει η ώρα που όλες οι εκκλησίες θα ανοίξουν και ο Θεός ξέρει.

Ζήτησε να μην μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Κύπρο

Για το Άγιο Φως, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ανέφερε πως ζήτησε να μην το μεταφέρουν στην Κύπρο, αφού απαγορεύονται οι πτήσεις, τονίζοντας πως δεν ήθελε να προκαλέσει.
Όπως τόνισε θα ανάψει το κερί από το ακοίμητο καντήλι στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη και θα δοθεί σε κάθε ενορία.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy