12 κρούσματα στην ίδια δουλειά, τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις

Ακόμη 29 κρούσματα του ιού ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (13/04) το Υπουργείο Υγείας.Όπως ανέφερε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, τα 10 άτομα εντοπίστηκαν από 473 εργαστηριακές διαγνώσεις που εμπίπτουν στη μελέτη των 20,000 επαγγελματιών.
Τα 12 αφορούν εργαζόμενους στον ίδιο χώρο.
Όπως ανέφερε ο κ. Κωστρίκης, μιλώντας για τα δείγματα που προέρχονται από επαγγελματίες, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται, ανέφερε πως «θέλουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του covid 19 και να διασφαλίσουμε στο βαθμό που είναι δυνατόν ότι οι χώροι εργασίας είναι καθαροί από τον ιό, ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις που δέχονται κοινό».
Σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένας τρόπος για την απόλυτη αποστείρωση ενός χώρου ώστε να αποκλειστεί η μετάδοση του ιού.
Σύμφωνα με την Υπεύθυνη Τύπου του Υπουργείου, Μαργαρίτα Κυριακού, οπουδήποτε εντοπιστεί κρούσμα, ιδιαίτερα σε χώρους δημόσιας χρήσης, ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, οι χώροι απολυμαίνονται, τα θετικά κρούσματα απομακρύνονται και αρχίζει η ιχνηλάτηση των επαφών.
Είπε επίσης ότι με τον εντοπισμό σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις κρουσμάτων αμέσως αποστέλλεται επιστολή από τις Ιατρικές Υπηρεσίες με την οποία δίνονται οδηγίες όπως οι μονάδες αυτές αναστείλουν τη λειτουργία τους, προχωρήσουν σε απολύμανση – κάτι που προβλέπεται και από το διάταγμα που εκδόθηκε στις 10 Απριλίου – και όπως όλα τα κρούσματα να τεθούν σε περιορισμό καθώς και οι επαφές τους από τους χώρους αυτούς. 

Σύμφωνα με την ίδια, πρέπει αμέσως να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών, διενεργείται από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης η εργαστηριακή εξέταση, η επιχείρηση έχει την ευθύνη να απομακρύνει όλα τα άτομα που θεωρούνται επαφές και να επαναρχίσει τη λειτουργία της μόνο σε περίπτωση που προβεί σε διευθετήσεις ανακατανομής του προσωπικού της ή νέων προσλήψεων για να καλύψει τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό.

Απολυμαίνονται οι χώροι, είπε, κάτι που πρέπει να γίνεται καθημερινά με βάση το διάταγμα, με συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα και με την επίβλεψη και την καθοδήγηση των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου.

 

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy