Η Λάτσιο κράζει κορυφαίο γιατρό, φίλο της Ρόμα: “Αντί να κάνεις τον φίλαθλο, βρες εμβόλιο”!

Η Λάτσιο τα έβαλε δημοσίως με τον Τζιοβάνι Ρέτσα, ο οποίος είπε ότι είναι φίλαθλος της Ρόμα και εμφανίστηκε αντίθετος με την επανέναρξη της Serie A.

Ο Τζιοβάνι Ρέτσα, διευθυντής του τμήματος μεταδοτικών ασθενειών του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας στην Ιταλία και μέλος της επιστημονικής τεχνικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση, αποκάλυψε ότι είναι φίλαθλος της Ρόμα («εγώ είμαι ρομανίστα και θα τους έστελνα όλους στα βουνά») και, ερωτηθείς για την πιθανότητα επανέναρξης της Serie A εφόσον ελεγχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, είπε ότι «το ποδόσφαιρο είναι άθλημα επαφών και άρα εμπεριέχει το ρίσκο της μετάδοσης. Κάποιος πρότεινε μια στενή παρακολούθηση των ποδοσφαιριστών, με τεστ σχεδόν καθημερινά, αλλά εμένα προσωπικά μου φαίνεται μια πολύ τραβηγμένη υπόθεση».

Και πρόσθεσε σχετικά: «Η επιστημονική τεχνική επιτροπή δεν έχει εκφραστεί ακόμα για το ζήτημα, αλλά αν έπρεπε να δώσω μια τεχνική άποψη, θα ήμουν αρνητικός για επανέναρξη. Αυτό, βεβαίως, θα το αποφασίσει η πολιτική». Τι το ήθελε να τοποθετηθεί;

Η Λάτσιο, η οποία έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της επανέναρξης και επειδή διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα, ενοχλημένη και από την ατάκα του ρομανίστα, τα έβαλε μαζί του μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας, Αρτούρο Ντιακονάλε: «Τα λόγια του Ρέτσα; Κάποιες φορές ο οπαδισμός χτυπάει και τους επιστήμονες… Επιστήμονες που θα ήταν πολύ πιο χρήσιμοι αν, αντί να ασχοληθούν με τέτοια πράγματα, έβρισκαν έναν τρόπο για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον ιό. Οι επιστήμονες πρέπει να κάνουν τους επιστήμονες και όχι τους οπαδούς. Και το επιθυμητό θα ήταν, αντί να δίνει τροφή για ποδοσφαιρικές κόντρες, να αφιερώνει όλη την ενέργεια στην αναζήτηση μιας γιατρειάς ή ενός εμβολίου που θα μπορούσε να σταματήσει την μετάδοση».

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy