“Η ΑΕΛ της εποχής εκείνης είχε επτά παίκτες στις εθνικές ομάδες”

Φιλοξενούμενος στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ», ήταν ο παλαίμαχος άσος των κυπριακών γηπέδων Μάκης Σωκράτους. Η μεγάλη δόξα της ΑΕΛ και της Εθνικής Κύπρου και ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της δεκαετίας του ’80, διάστημα στο οποίο πανηγύρισε τρία κύπελλα σε πέντε τελικούς με τους «γαλαζοκίτρινους» της Λεμεσού, γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε παλιές ιστορίες από την παρουσία του στα κυπριακά γήπεδα.

Μετά από σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε πως οι τότε ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ αισθάνονται ακόμη πικρία που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν έναν πρωτάθλημα, καθώς όπως είπε αδικήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις.

«Ακατάχνωτα αισθανόμαστε αδικημένοι. Έχουμε μέσα μας ένας σκουλήκι και μας τρώει. Δεν είναι οι συνθήκες που υπάρχουν τώρα, είναι διαφορετικές. Η ΑΕΛ της εποχής εκείνης είχε επτά παίκτες στις εθνικές ομάδες. Οι ξένοι τότε ήταν δύο, όμως οι ξένοι που έφερναν οι άλλες ομάδες έκαναν τη διαφορά. Εμείς δεν πετυχαίναμε στις μετεγγραφές ξένων, ενώ πάντοτε αυτό το βήμα παραπάνω δεν το κάναμε για διάφορους λόγους. Εμείς στην ΑΕΛ δεν έχουμε ζητήσει ή έχουμε πάρει κάτι περισσότερο από εκείνο που μας άξιζε. Ίσως γι’ αυτό δεν πήραμε πρωτάθλημα τότε, άλλοι τα έπαιρναν πριν να αρχίσει η σεζόν. Ήμασταν πρωτοπόροι, παίζαμε στη Λευκωσία και δινόταν πέναλτι σε βάρος μας στο 93’ που δεν ήταν, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο διαιτητής Χρίστος Σκαπούλλης πως ήταν λάθος του. Ο παίκτης έβλεπε αλλού και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Το έδωσε όμως», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Μας τιμώρησαν γιατί έγιναν επεισόδια και από πρωτοπόροι παίξαμε τρία παιχνίδια εκτός έδρας. Πήγαμε να παίξουμε τα επόμενα δύο παιχνίδια με τους άλλους δύο μνηστήρες τότε του πρωταθλήματος, με τον Πεζοπορικό και ΕΠΑ. Με τον Πεζοπορικό μας έβαλαν να παίξουμε στο Παραλίμνι, όρισαν άλλο διαιτητή και σφύριξε άλλος διαιτητής. Ξέραμε από πριν ποιοι θα ήταν οι διαιτητές, διαβάσαμε και στις εφημερίδες τους ορισμούς. Και σε εκείνο το παιχνίδι έγινε η σφαγή του κόκορα, ο διαιτητής σφυρούσε ότι ήθελε, πήγαν και όλα ανάποδα και μετά ήρθε ο κατήφορος και από πρώτοι τερματίσαμε στην τέταρτη θέση. Το 1988 όταν πήρε το πρωτάθλημα ο Πεζοπορικός, ο αρχηγός τους ο Σταύρος Παπαδόπουλος όταν παρέλαβε το έπαθλο και τον ρώτησαν εάν πίστευε ότι είχαν την καλύτερη ομάδα είπε “νομίζω αυτή τη χρονιά την καλύτερη ομάδα την είχε η ΑΕΛ”. Εκείνη τη χρονιά πήγαμε και στον τελικό του κυπέλλου με την Ομόνοια, όπου μας έσφαξαν και σε εκείνο το ματς».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy