“Αν ένας δανεισμός ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, ο παίκτης θεωρητικά οφείλει να επιστρέψει στην ομάδα που ανήκει”

Ένα από τα πολλά «μέτωπα» που ανοίγει η επιδιωκόμενη από την UEFA ολοκλήρωση της σεζόν 2019/20 μετά τις 30 Ιουνίου είναι αυτό των συμβολαίων και δη αυτών που αφορούν δανεισμό ποδοσφαιριστών.

Σε συνέντευξή του σε ισπανική ιστοσελίδα, ο Εμίλιο Γκαρθία Σιλβέρο, νομικός προϊστάμενος στη FIFA, υπογράμμισε ότι ένεκα των συνεπειών του κορωνοϊού η κατάσταση έχει αλλάξει και πως την 1 Ιουλίου, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε συνήθως, «το παζάρι δεν πρόκειται να ανοίξει» για μεταγραφές, ενώ αναφέρθηκε και στους δανεικούς.

Ο Ισπανός νομικός παραδέχτηκε ότι η FIFA δεν μπορεί να επεκτείνει τα υπογεγραμμένα συμβόλαια μετά τις 30 Ιουνίου και, κατά συνέπεια, οι δανεικοί παίκτες μπορούν να φύγουν από τις ομάδες τους. Δεν θα μπορούν όμως να ενταχθούν σε άλλη ομάδα, επειδή οι μεταγραφικές περίοδοι θα αλλάξουν.

«Η FIFA δεν μπορεί να επεκτείνει συμβόλαια πέραν της 30ής Ιουνίου, αλλά τα μεταγραφικά παράθυρα δεν θα είναι τα ίδια και οι παίκτες δεν θα μπορούν να εγγραφούν. Το παζάρι δεν θα ανοίξει την 1η Ιουλίου», δήλωσε ο Σιλβέρο.

«Αν ένας δανεισμός ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, ο παίκτης θεωρητικά οφείλει να επιστρέψει στην ομάδα που ανήκει, αλλά το παράθυρο εγγραφής δεν θα είναι ανοικτό και η κάρτα του δεν θα τύχει επεξεργασίας. Ίσως υπάρξουν περισσότερα μεταγραφικά παράθυρα. Θα εξαρτηθεί από το πότε θα επαναρχίσει και πότε θα ολοκληρωθεί η κάθε διοργάνωση. Η κεντρική ιδέα είναι ότι οι μεταγραφικές περίοδοι ολοκληρώνεται λίγο πριν την έναρξη κάθε πρωταθλήματος και δεν πρέπει να συμπίπτουν».

Το Sigmalive υπενθυμίζει πόσους και ποιους δανεικούς έχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ τους οι ομάδες της πρώτης εξάδας.

ΟΜΟΝΟΙΑ (5): Παντίλιμον, Λούφτνερ, Στυλιανού, Ουζόχo, Ακιντόλα

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (1): Μανθάτης

ΑΠΟΕΛ (6): Μπέλετς, Μάτιτς, Άλεφ, Πάβλοβιτς,  Γέφτοβιτς, Σιγκούρνταρσον

ΑΠΟΛΛΩΝ (1): Αντωνιάδης

AEK (2): Ναράνχο, Γκαρθία

ΑΕΛ (0): –

 

sigmalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy