Πότε θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων;

Για το πότε θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, για την μεγάλη έρευνα δειγμάτων που διεξάγεται στην Κύπρο, αλλά και για το μέλλον, μίλησε ο Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ Δρ Μάριος Λοΐζου. Σε πρώτη φάση, ο Δρ. Λοϊζου είπε ότι ακόμη κι αν υπάρχουν πάρα πολύ μικρά νούμερα, θα πρέπει να τηρούμε τους βασικούς κανόνες, όπως τις αποστάσεις και την υγιεινή των χεριών.

Αναφορικά με το πότε θα υπάρξει η χαλαρωση των μέτρων, ειπώθηκε ότι επί τούτου διεξάγεται μία μεγάλη συζήτηση ανά τον κόσμο. Η Κύπρος παρακολουθεί τις άλλες χώρες και τις ακολουθεί, με βάση την εμπειρία τους. Εντούτοις, αυτό που προβληματίζει είναι ότι όπου υπήρξε χαλάρωση, παρατηρήθηκε μία μικρή αύξηση κρουσμάτων.

Αυτό που θα γίνει σε κάποια φάση είναι να χαλαρώσουν κάποια μέτρα τα οποία θα επιτρέψουν πιθανόν σε κάποιες εργασίες που τηρούν τις αποστάσεις να ανοίξουν, κατά τον Δρ. Λοϊζου. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Μίλησε ακόμη και για την μεγάλη έρευνα που διεξάγεται, δηλώνοντας ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος. Σε σχέση με τους αποθεραπευθέντες, είπε ότι ανά δύο εβδομάδες γίνεται ενημέρωση και θα υπάρξει ενημέρωση για αυτούς που ήταν στο σπίτι και αποθεραπευτήκαν, όχι μόνο για τους νοσηλευόμενους.

Σε ότι αφορά το επικείμενο μέλλον, ο Δρ. Λοϊζου επισήμανε ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι ‘αυτή η φάση που διανύουμε είναι το πρώτο επιδημιολογικό κύμα. Εάν δεν υπάρξει εμβόλιο ή εάν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό, τότε ίσως ο ιός να επανέλθει‘. ‘Βρισκόμαστε σε ένα κατήφορο και πατάμε φρένο’ πρόσθεσε.

Όμως, αυτό που είναι θετικό είναι ότι παράλληλα με την μελλοντική ύπαρξη του ιού βελτιώνονται και οι θεραπείες. Για την ώρα, ‘μας δόθηκε χρόνος να οργανωθούμε, δεν ήρθε το πολύ μεγάλο κύμα και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη’, έκλεισε ο κ. Λοϊζου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy