ΠΑΣΠ: “Θα αντιδράσουν οι ποδοσφαιριστές στις περικοπές μισθών”

Υπό μελέτη από τον ΠΑΣΠ είναι η πρόταση της ΚΟΠ για αποκοπή του 23% των ετήσιων εσόδων των ποδοσφαιριστών, εξαιρουμένων όσων έχουν μηνιαίες απολαβές 2000 ευρώ και κάτω. Όπως δήλωσε στον Super Sport FM ο δικηγόρος του συνδέσμου, Λοΐζος Χατζηδημητρίου είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν αντιδράσεις από πλευράς ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά:

«Δεν είχαμε τον χρόνο για να τη μελετήσουμε. Για ένα ποσό 23%, σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους ποδοσφαιριστές. Οι μισθοί μέχρι μέσα Μαρτίου είναι διασφαλισμένοι, το υπόλοιπο είναι το 25%. Είναι μια αρχική πρόταση και είναι σίγουρο ότι θα τη συζητήσουμε. Το θετικό είναι ότι ξεκίνησε η σειρά των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων. Μπήκε το νερό στο αυλάκι και θα ξεκινήσουν συζητήσεις επί τους ουσίες. Είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι σαν να λες στους ποδοσφαιριστές, ότι δεν θα πληρωθείς άλλο πόσο», ανέφερε αρχικά.

Για το ότι θα πρέπει να κάνουν όλοι υποχωρήσεις: «Δεν τη συζητήσαμε για να έχουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση. Δώστε μας λίγο χρόνο. Αντιλαμβάνεστε ότι οι ποδοσφαιριστές θα αναγκαστούν να παίξουν επιπλέον μήνες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, χωρίς να πληρωθούν. Υπάρχουν ιδιάζουσες περιπτώσεις και με ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαια μέχρι τον Μάιο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι αρνητικοί να συζητήσουν. Είναι πρόθυμοι».

Για την επιστολή του ΠΑΣΠ στην ΚΟΠ:«Ζητήθηκαν αυτά τα στοιχεία για να μπουν όλα τα θέματα κάτω από κάποιες βάσεις. Θα πρέπει να έχουμε νέο σημείο εκκίνησης. Η απόφαση δεν είναι ούτε του Γιώργου Μερκή, ούτε του Σπύρου Νεοφυτίδη. Εναπόκειται στους ποδοσφαιριστές. Έχουμε υποχρέωση να παρουσιάσουμε τα καλύτερα δυνατά στοιχεία στους ποδοσφαιριστές. Δεν το έκανε αυθόρμητα ο ΠΑΣΠ».

Για το ότι η μείωση είναι για ολόκληρη τη σεζόν και όχι τους μήνες της αναστολής: «Οι αριθμοί είναι αριθμοί. Είτε ένα ποσοστό για τη σεζόν, είτε για τους μήνες που υπολείπονται, στο τέλος θα υπολογίσεις το ποσό που θα αποκοπεί».

Για το ότι η πρόταση αποτελεί κοινή απόφαση των σωματείων: «Δεν έχω γνώση, αλλά δεν θεωρώ ότι έγινε αυθαίρετα. Με την επιστολή που στείλαμε χθες, προσπάθεια μας είναι να βρεθεί μια δίκαιη συμφωνία. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν μπορώ να πω τη θέση του ΠΑΣΠ, από τη στιγμή που η πρόταση ήρθε πριν λίγα λεπτά. Πρέπει να συζητήσουμε την επιστολή. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, όλα τα δεδομένα».

Για το ότι στην πρόταση της ΚΟΠ γίνεται αναφορά στον Γιώργο Μερκή και όχι στον Σπύρο Νεοφυτίδη: «Κανένα θέμα. Αυτό δεν είναι θέμα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy