Ενδεχόμενο επανεμφάνισης του κορωνοϊού το φθινόπωρο(video)

Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών σε σχέση με τον κορωνοϊό ανέλυσε στο Πρωτοσέλιδο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Γιώργος Πάνος.

Σύμφωνα με τον ειδικό «τα πράγματα έχουν να αρχίσει να μπαίνουν σε μια σειρά, ο κόσμος έχει πειθαρχήσει και έχει δείξει μια ωριμότητα». Όσον αφορά στα δεδομένα, σύμφωνα με τον Δρ. Πάνο, βλέπουμε μια ελάττωση στα κρούσματα, μια επίταση των τεστ που γίνονται αλλά και μια επίταση στα άτομα που δουλεύουν σε υπεραγορές και φούρνους  αλλά και σε επαγγελματίες υγείας και σε άτομα που εργάζονται στις υπηρεσίες. Για το τελευταίο σχολίασε ότι είναι λογικό, αφού πρόκειται για τα άτομα που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο.

Συμπλήρωσε ότι εάν τα πράγματα πάνε καλά, όπως τα περιμένουμε, θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο που δεν θα βρίσκουμε κανένα θετικό.

Ερωτηθείς για τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, ανέφερε ότι υπάρχει μια ένδειξη αλλά δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι προς το παρόν. Τόνισε ότι πρέπει να είμαστε συντηρητικοί, παρόλο που φαίνεται να έχουμε μπει σε μια σχετική ύφεση. Το επόμενο διάστημα θα το δείξει, αφού την πραγματική πορεία των πραγμάτων θα δείξουν οι μαζικοί έλεγχοι.

Σε ερώτηση εάν πρέπει να περιμένουμε ένα νέο κύμα τους επόμενους μήνες, ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αφού δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο ιός έχει εξαλειφθεί πλήρως, ενώ αναμένεται ότι θα υπάρχει επαφή και επικοινωνία με ανθρώπους. Σύμφωνα με τον ειδικό όταν ένας ιός «κρύβεται», υπάρχουν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, είναι αναμενόμενο να υπάρχει μια «φωλιά» κάπου, η οποία με τις καιρικές συνθήκες και με τις δραστηριότητες των ανθρώπων το φθινόπωρο εμφανίζεται, όπως συμβαίνει και με τη γρίπη.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy