Ένα θετικό κρούσμα από τις δειγματοληψίες πολιτών – «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Ενθαρρυντικά είναι τα δεδομένα αναφορικά με την εξάπλωση του ιού COVID 19 στην Κύπρο, καθώς συνεχίζεται να παρατηρείται η πτωτική τάση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Σήμερα ανακοινώθηκαν 17 κρούσματα. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

-Δέκα  κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης
-Ένα άτομο από 148 διαγνώσεις που εμπίπτουν στη διενέργεια της μελέτης σε 20,000 επαγγελματίες
-6 κρούσματα που το ιστορικό διερευνάται.

Τα κρούσματα των τελευταίων 24ωρών αποτυπώνουν την πτωτική τάση στην οποία αναφερθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες. Η ένδειξη αυτή ενισχύει την αισιοδοξία της επιστημονικής ομάδας για την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που ακολουθούμε. Δεν θα κουραστούμε να σας ευχαριστούμε γιατί τα αποτελέσματα που βλέπουμε οφείλονται στη δική σας συμβολή.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε τα ευρήματα της διευρυμένης δειγματοληψίας ανάμεσα στον πληθυσμό, η οποία θα μας επιτρέψει να γνωρίζουμε την έκταση της διασποράς του ιού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εικόνα που θα σχηματιστεί δεν θα ανατρέπει την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Όσον αφορά τις δειγματοληψίες σε ποσοστό  του πληθυσμού, ο Δρ. Κωστρίκης ανέφερε ότι  άρχσαν χθες για τις 20,000. Έχουμε τα αποτελέσματα για 148, με ένα θετικό. Για τους επαγγελματίες του ΟΚΥΠΥ αναμένεται εντός της ημέρας να γίνουν περίπου 200. Θα πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες, οταν θα υπάρχει μεγαλύτερη ροή αποτελεσμάτων.

Πάντως όπως σημείωσε ο κ. Κωστρίκης η Κύπρος είναι από τις χώρες στην Ευρώπη και στον κόσμο που κάνουν τις πιο πολλές αναλύσεις. Ο αριθμός είναι αρκετός για να μας δώσει καθαρή εικόνα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy