Αυτές τις Άγιες μέρες θα ήταν αλλιώς!(pics)

Κυριακή των Βαΐων σήμερα(12/4), αρχή της Μεγάλης εβδομάδας και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά χωρίς περιοριστικά μέτρα και καραντίνα ελέω της πανδημίας του κορωνοιού. Οι δρόμοι προς τα χωριά της υπαίθρου μας θα ήταν γεμάτοι, με τους πρώτους εκδρομείς να ξεκινούσαν για το δεκαπενθήμερο του Πάσχα στα χωριά. Στα χωριά όπου θα γινόταν αρχής γενομένης από σήμερα και όσο οι μέρες θα πλησίαζαν προς την Κυριακή της Ανάστασης, το αδιαχώρητο. Αυτοκίνητα θα γέμιζαν τα πάρκινγκ των χωριών, οι δρόμοι θα δυσκόλευαν τους οδηγούς να περάσουν και ο κόσμος θα περνούσε λίγες μέρες ξεγνοιασιάς.

Φίλοι, συγγενείς και γνωστοί θα έσμιγαν πίνοντας το καφεδάκι τους στα παραδοσιακά στέκια των χωριών, κουβεντιάζοντας παίζοντας κανένα τάβλι, καμιά παρτίδα χαρτί. Οι ετοιμασίες για τις φλαούνες και όλα τα εδέσματα του Πάσχα θα ήταν στο αποκορύφωμα τους, ενώ σε κάθε βόλτα στα στενά σοκάκια των χωριών η μυρουδιά του καπνού από τους φούρνους που θα έψηναν θα τρυπούσε τη μύτη. Αντί αυτού ο κορωνοιός θα μας αναγκάσει φέτος το Πάσχα να ζήσουμε κάτι το διαφορετικό, κάτι που για όσους έχουν αυτές τις εικόνες στο μυαλό τους είναι αδιανόητο και εξωπραγματικό.

Σε περίπατο μας προς τα χωριά της υπαίθρου διαπιστώσαμε τη μεγάλη αντίθεση και διαφορά. Βουβά χωριά που μόνο το θρόισμα των φύλλων ακουγόταν, το νερό που κυλούσε άφθονο σε κάποια ποταμάκια και αυτό που μας έκανε εντύπωση, σχεδόν ούτε και ένα άνθρωπο να περπατά να κάθεται κάπου. όλοι όσοι βρίσκονται στα χωριά αυτές τις μέρες βιώνουν μια τραγική κατάσταση απομόνωσης.

 

Οι εικόνες που έχει κάποιος στο μυαλό του δεν τον αφήνουν να το πιστέψει, όμως αυτή είναι η τραγική αλήθεια όμως. Αυτό το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, μοναχικό ευελπιστώντας όλοι μας να ζήσουμε, αυτά που αναπολούμε πλέον το Καλοκαιράκι αλλά και τις επόμενες γιορτές. Κάνουμε υπομονή για να εξαλείψουμε επιτέλους αυτό τον κίνδυνο αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, για να δούμε τους ηλικιωμένους παππούδες γιαγιάδες, γονείς μας μαζί μας στα επόμενα γιορτινά τραπέζια, χωρίς να λείπει κανείς τους!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy