Παγκύπριες εξετάσεις vs Στρατιωτική θητεία

284

Παράταση των μέτρων από το υπουργικό συμβούλιο, παράταση και στο κλείσιμο των σχολείων μέχρι τις 30 Απριλίου όπως ανακοινώθηκε και βλέπουμε.

Το μεγάλο φετινό στοίχημα του Υπουργείο Παιδείας για τη φετινή δύσκολη σχολική χρονιά δεν είναι άλλο από τις παγκύπριες εξετάσεις των τελειοφοίτων για εισαγωγή και πρόσβαση στα Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδος. Ένα στοίχημα που δεν εξαρτάται από τους ιδίους αλλά από το πότε θα υποχωρήσει το θέμα κορωνοιού στην Κύπρο και πότε η επιτροπή επιδημιολογικής επισκόπησης θα ανάψει το “πράσινο” φως για επιστροφή στα σχολεία.

Στο Υπουργείο Παιδείας ευελπιστούν να προλάβουν τον Ιούνιο και να κάνουν σύντομα τις παγκύπριες εξετάσεις έτσι ώστε να προλάβουν την κατάταξη των νεοσυλλέκτων. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο οι παγκύπριες εξετάσεις να γίνουν μέσα στον Σεπτέμβριο και με την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς 2020-2021.

Όλα λοιπόν είναι ρευστά με τον Υπουργό Παιδείας να ξεκαθαρίζει σε κύκλους στο υπουργείο ότι οι εξετάσεις πρόσβασης θα γίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δεν εξαρτάται από τους υπευθύνους, που βρίσκονται σε αναμονή παρακολουθώντας τις εξελίξεις της πανδημίας αλλά και των περιοριστικών μέτρων. Η κατάταξη των νεοσυλλέκτων όπως ανέφερε χθες(10/4) θα γίνει κανονικά.

Το θέμα της ύλης των εξετάσεων εννοείται ότι θα είναι η μέχρι τη στιγμή της εξάπλωσης του κορωνοιού διδαχθείσας ύλης. Αξίζει να σημειώσουμε τέλος ότι τα πάντα είναι ρευστά, κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις και όλοι βρίσκονται σε αναμονή αλλά και σε “αναμμένα κάρβουνα”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy