Εξερράγη το ηφαίστειο Κρακατόα εκτοξεύοντας στάχτη σε ύψος 14 χλμ(video)

663

Εντυπωσιακή έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα, στην Ινδονησία, καταγράφηκε την Παρασκευή. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε νέφος στάχτης 14 χιλιομέτρων στον αέρα.

Νέφος στάχτης 14 χιλιομέτρων δημιουργήθηκε ύστερα από έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα, το οποίο είναι γνωστό ως «Κρακατάου», η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή.

​Σύμφωνα με το Newshub, η έκρηξη του ηφαιστείου, που βρίσκεται μεταξύ της Ιάβας και της Σουμάτρας, έλαβε χώρα στις 10:35 μ.μ.

​Ένας χρήστης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής:

«Το Κρακατάου εκρήγνυται αδιάκοπα για δύο ώρες. Ζω στο Μπογκόρ και μπορώ να ακούσω τον θόρυβο τόσο καθαρά όσο οποιοσδήποτε άλλος. Αυτό μοιάζει με εφιάλτη».

​Οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών δήλωσαν ότι η έκρηξη του ηφαιστείου μπορεί να ακουστεί μακριά.

​Ο ιστότοπος παρατηρήσεων των εκρήξεων, Volcano Discovery, περιέγραψε το γεγονός ως «μεγάλη έκρηξη μάγματος». Ακόμα, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί.

​Η μεγαλύτερη έκρηξη του Κρακατόα στην σύγχρονη εποχή πραγματοποιήθηκε το 1883.

​ Οι τεράστιες εκρήξεις, τότε, έκαναν έναν ήχο που ακουγόταν εκατοντάδες μίλια μακριά, σχημάτισαν ένα τσουνάμι το οποίο έφτασε σε ύψος 42 μέτρων και δημιούργησε ένα σύννεφο τέφρας 80 χιλιομέτρων γύρω από την Γη για αρκετά χρόνια.

​Υπολογίζεται ότι 36.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το 1883, σε μία από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χίλια χρόνια.

 

Πληροφορίες από Sputnik

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy