Αστυνομικοί χτύπησαν ΑΜΕΑ γιατί τον πέρασαν για διαρρήκτη

Οι αστυνομικοί ζητούσαν από τον 22χρονο να τους πει ποιος είναι, αλλά εκείνος δεν μπορεί να μιλήσει. Αδυνατεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους το περιστατικό που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Λευκοχώρι της Ηλείας.

Εκεί λοιπόν, όπως καταγγέλει η μητέρα του θύματος, μία ομάδα αστυνομικών χτύπησε έναν 22χρονο, ο οποίος είναι Άτομο Με Ειδικές Ανάγκες, καθώς τον θεώρησαν ύποπτο για διάρρηξη.

Μάλιστα, το περιστατικό έγινε σχεδόν έξω από το σπίτι του και οι αστυνομικοί ζητούσαν να τους πει τα στοιχεία του, μόνο που ο νεαρός δεν μπορεί να μιλήσει.

Το πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο, εξιστόρισε η κ. Φλώρα στο Ionion FM που είναι η μητέρα του… 

«Βάλανε χωρίς λόγο κάτω παιδί μου οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και το χτύπησαν χωρία αιτία  έξω από το σπίτι μας. Τον πατάγανε με το πόδι… τον χτυπήσανε με κλωτσιές και μπουνιές… δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Το συμβάν έγινε περίπου στις 8.30 το βράδυ. Είχα ταΐσει το παιδί μου και αυτό βγήκε έξω να πάρει λίγο αέρα… να περπατήσει όπως κάνει κάθε μέρα να πετάξει στον κάδο τα σκουπίδια όπως κάνει κάθε μέρα. 

Όταν τον είδαν τον κυνήγησαν …του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν κάτω . Του ζητούσαν να τους πει ποιος είναι. Εκείνο δεν μπορούσε γιατί δεν μιλάει. Άρχισα να φωνάζω ..μαζεύτηκε κόσμος. Τον θεώρησαν οι αστυνομικοί ύποπτο… στα πέντε μέτρα μακριά από το σπίτι μας .  Τον πέταξαν κάτω του έσκισαν την φόρμα , έχει αιμάτωμα στο χείλος , τραύματα στα γόνατα …του έδωσαν γροθιά στο κεφάλι και τον πατούσαν στο στήθος για να τους πει ποιος είναι. Και όταν ζήτησα εξηγήσεις μας είπαν ειρωνικά συγνώμη ενώ δεν μας έδωσαν  τα ονόματά τους… Πήγαμε και στο ΑΤ Γαστούνης και μας έδιωξαν».

Μάλιστα στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» μίλησε και η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Ηλείας, Αγγελική Πετρογιάννη: «Εχουμε ολοι σοκαριστεί! Ενημερώθηκα για το πρωτοφανές περιστατικό και ζήτησα εξηγήσεις από τον διοικητή της ΟΠΚΕ και μου είπε ότι δεν είναι αρμόδιος να με ενημερώσει. Το παιδί αυτό φοιτά στο δικό μας σχολείο και είναι άτομο με βαριά νοητική αναπηρία. Ζήτησα αμέσως ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και μου είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό. Ενημέρωσα και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Το παιδί αυτό μετά τον ξυλοδαρμό του βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση . Δεν είναι δυνατόν να ξυλοκοπείται ένα παιδί χωρίς λόγο και με ορατό το πρόβλημα νοητικής στέρησης. Έχουμε όλοι σοκαριστεί .Το παιδί δεν μπορούσε προφανώς να πει το όνομά του στην κατάσταση που βρίσκεται και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι αστυνομικοί το χτύπησαν τόσο πολύ… Είναι το πιο ήσυχο παιδί που έχουμε στο ΕΕΕΕΚ . Βγήκε να κάνει την βόλτα του έξω από το σπίτι του και δέχθηκε την αστυνομική βία…».

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy