“Να τελειώσει στο γήπεδο. Μακάρι να μπορέσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο”

Στην αποψινή(10/4) συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ ρωτήθηκε για την Ακαδημία των “γαλαζοκιτρίνων”.

Ξεκίνησε τη συνέντευξη του αναφερόμενος στο πρόβλημα του κορωνοιού λέγοντας,“είναι πολύ σημαντικό να προσαρμοστείς. Δεν μπορείς να κάνει κάτι, θα περάσει. Αυτό το κακό θα περάσει.”

Οι πρώτες του τοποθετήσεις:

Για το μέλλον του πρωταθλήματος:

“Να τελειώσει στο γήπεδο. Μακάρι να μπορέσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο”

Μιλάς με τους ποδοσφαιριστές; Θα είναι δύσκολο όταν επιστρέψουν στα γήπεδα;

“Είναι σημαντικό να έρθουν φρέσκοι οι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα θα έχουν τρομερή όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο. Μιλώ μέσω κάμερας με τους ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει να μιλώ μαζί τους, δεν μιλώ μόνο για ποδόσφαιρο. Γενικά για την ζωή. Όλοι είναι καλά. Θέλουν να παίξουν μπάλα. Παράδειγμα ο Τόρες, όταν η οικογένεια του είναι καλά είναι και αυτός.”

Για το αν η παραμονή του θα εξαρτηθεί από το μπάτζετ:

Είμαι δύο χρόνια στην ΑΕΛ, κάθε λίγο μιλάμε για το μπάτζετ. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα, από τις πιο μεγάλες στην Κύπρο. Κανονικά η ΑΕΛ πρέπει πάντα να έχει στόχο Ευρώπη, Κύπελλο και πρωτάθλημα. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ, χωρίς να έχει μεγάλο μπάτζετ. Είμαστε έτοιμοι να δουλεύουμε με αυτά τα πράγματα, μνα φέρουμε παίκτες από μικρές ομάδες από Κύπρο κα εξωτερικό. Και οι παίκτες όταν έρθουν στην ΑΕΛ καταλαβαίνουν που ήρθαν και να είναι έτοιμοι να αντέξουν την πίεση. Θα αλλάξουν τα πλάνα μας. Το πιο σημαντικό για μένα είναι το πλάνο. Ο Πρόεδρος και ο Θεόδωρος έχουν πλάνο, το ίδιο και εγώ. Αν μπορώ να μείνω, θα μείνω. Αλλά δεν εξαρτάται τόσο από το μπάτζετ.

Για τον Μαΐντεβατς και το κατά πόσο θέλει να τον διατηρήσει στην ομάδα:

Ναι θέλω να παραμείνει. Θα βρει τον τρόπο ο Πρόεδρος.

Για το ποιο παίκτη από άλλη ομάδα θα ήθελε να έχει στην ΑΕΛ:

Ο Κορέια μου αρέσει από πέρσι αλλά άκουσα ότι υπέγραψε σε άλλη ομάδα. Ειδικά με την αποχώρηση του Γουήλερ. Αν πρέπει να πω έναν παίκτη, θα είναι αυτόν.

Για τις ακαδημίες της ΑΕΛ: 

Ο Βόσνιος προπονητής της ΑΕΛ ανέφερε ότι ξεκίνησε από την Ακαδημία της ΑΕΛ και την ομάδα U21, ενώ επίσης είπε ότι έχει πολύ καλή συνεργασία με τους προπονητές της Ακαδημίας. Τόνισε ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αλλάξουν κουλτούρα, να μην σκέφτονται μόνο να βγουν στην πρώτη ομάδα αλλά να έχουν τον τσαμπουκά και τη δύναμη να μπουν απέναντι στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας και να δουλεύουν για να καθιερωθούν. Γενικά συνέχισε θα πρέπει στην Κύπρο να αλλάξουμε κουλτούρα στους νεαρούς και αυτό δεν θα το κάνω εγώ αλλά η ομοσπονδία με σχέδια ανάπτυξης.

Για το ότι ο Πρόεδρος είπε ότι θα τα βρουν με τον Κέρκεζ μέσα σε λίγα λεπτά: 

Αυτό είναι καλό. Ο Πρόεδρος είναι ένας απλός και καλός άνθρωπος, κάνει λάθη όπως όλοι. Διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, πρέπει να διαφωνούμε, αλλά κάθε φορά που κάτσαμε και μιλήσαμε βρήκαμε την λύση.

Για τους νεαρούς Νταβόρ, Αντρέ Τεισέιρα και Ράσο που καθιερώθηκαν: 

Είναι σοβαροί, δουλεύουν πολύ. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να κάνουν μεγαλύτερη καριέρα αλλά αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy