Τριάντα Κύπριοι «εγκλωβισμένοι» αναχώρησαν από τις ΗΠΑ

165

Τριάντα μόνιμοι κάτοικοι της Κύπρου αναχώρησαν  από το αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Ιερσέης με πτήση της United Airlines, με ενδιάμεσο προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου κι απ’ εκεί – μαζί με άλλους 66 – επρόκειτο να επιστρέψουν αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρνακα, με πτήση της Cyprus Airways.

Για 17 άτομα εξέδωσε βεβαιώσεις το Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, βάση του διατάγματος της 2ας Απριλίου και της απόφασης του υπουργικού στις 8/4/2020.
Για τα υπόλοιπα 13 άτομα εξέδωσε βεβαιώσεις το προξενικό γραφείο της πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, το οποίο έκανε και τις διευθετήσεις με την αεροπορική εταιρεία για την πτήση.

Ο πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, Μάριος Λυσιώτης, είπε στο ΚΥΠΕ ότι τρία ακόμη άτομα – εργαζόμενοι σε κρουαζιερόπλοια που αποβιβάστηκαν στην Φλόριδα – δεν επιβιβάστηκαν τελικά στην πτήση, λόγω αλλαγής των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, ελπίζει ωστόσο ότι θα διευθετηθεί αναχώρησή τους στις αμέσως επόμενες μέρες.

Ο γενικός πρόξενος στη Νέας Υόρκη, Αλέξης Φαίδωνος ανέφερε ότι τα 17 άτομα που εγκλωβίστηκαν στις ΗΠΑ ενώ βρισκόταν για ιατρικούς σκοπούς, ή προσωρινή εργασία, διέμεναν στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, Νέας Ιερσέης, Κονέκτικατ και Πενσυλβάνιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού προξενείου, στην κυπριακή παροικία της περιοχής της Νέας Υόρκης υπάρχουν τουλάχιστον 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορωνοϊό και ένας θάνατος.

Πηγή ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy