Ν. Σιμανόφσκι: «Θέλω να παίξω στην Εθνική Γυναικών Κύπρου»

174

Η οικογένεια Σιμανόφσκι είναι … κολλημένη με το βόλεϊ. Τρεις αδελφές ασχολούνται με το άθλημα προερχόμενες από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Λεμεσού. Η Δέσποινα Σιμανόφσκι μετακόμισε φέτος στην Ολυμπιάδα Νεαπόλεως ενώ οι δυο μικρές αδελφές αγωνίζονται στις «γαλάζιες». Η 17χρονη Νεφέλη, διεθνής με την Εθνική Γυναικών U17   είναι και η σημερινή φιλοξενούμενη της ιστοσελίδας www.volleyball.org.cy  και απάντησε στα ερωτήματα της ιστοσελίδας δίνοντας τη δική της άποψη και για τον κορωνοϊο.

Αρχικά, η Νεφέλη μας μίλησε για την περιπέτεια που ζούμε όλοι με τον Covid19 και τη διακοπή των πρωταθλημάτων. «Δυστυχώς, πρόκειται για πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι κακό που σταμάτησαν τα πρωταθλήματα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Μένουμε σπίτι και αναμένουμε να φθάσει η στιγμή που θα ξαναμπούμε στο γήπεδο».

Αλήθεια, με ποιον τρόπο περνούν οι ώρες εκτός γηπέδου. «Ευτυχώς παίζω με τις αδελφές μου βόλεϊ ενώ προσπαθώ να γυμναστώ όσο περισσότερο μπορώ για να διατηρηθώ σε καλή φυσική κατάσταση».

Ο Property Gallery Απόλλων τερμάτισε φέτος στην 5η θέση (μέχρι τη διακοπή) μένοντας εκτός 4αδας. Η Νεφέλη σχολιάζονας την πορεία της ομάδας της αναφέρει: «Κοιτάξτε, τερματίσαμε στην 5η θέση και μείναμε εκτός τετράδας, αφού κρίνοντας την πορεία μας θεωρώ ότι κάναμε κάποια κακά παιχνίδια που μας στέρησαν την τετράδα. Ο Property Gallery Απόλλων όμως έχει πολύ μέλλον και ταλέντο».

Η Νεφέλη θα συνεχίσει στην ομάδα της Λεμεσού; Η ίδια λέει στην ιστοσελίδα www.volleyball.org.cy «Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή, αλλά πολύ πολύ πιθανόν».

Η οικογένεια Σιμανόφσκι έχει γερμανικό αίμα, αφού ο πατέρας των τριών αδελφών είναι Γερμανός με καταγωγή από περιοχή κοντά στο Αννόβερο. Η Νεφέλη σχολιάζει εάν θέλει να αγωνιστεί στη Bundesliga; «Ομολογώ ότι είναι κάτι που δεν σκέφτηκα. Στο μέλλον ίσως με απασχολήσει κάτι τέτοιο».

Λεζ. Η Νεφέλη Σιμανόφσκι σε αγώνα του Property Gallery Απόλλων.

Η Νεφέλη είναι στέλεχος της Εθνικής Γυναικών U17 και ενίσχυσε τις προσπάθειες της Εθνικής στους αγώνες του Ιανουαρίου στην Κροατία με την κατάληψη της 7ης θέσης. Σχολιάζοντας την πορεία της Εθνικής η νεαρή διεθνής είπε: «Στην Κροατία είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατές ομάδες, αλλά η νίκη επί του Ισραήλ ήταν σημαντική και απέδειξε τις δυνατότητές μας». Η Νεφέλη ανέφερε ότι «το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ στην Εθνική Γυναικών της Κύπρου και θέλω να τα καταφέρω».

Το μήνυμα της Σιμανόφσκι για τα όσα περνούμε με τον κορωνοϊό είναι: «Οφείλουμε όλοι να δείξουμε υπομονή, να μένουμε σπίτι ώστε να περάσει αυτή η περιπέτεια».

 

Λεζ. H N. Σιμανόφσκι πίσω αριστερά σε αγώνα του Property Gallery Απόλλωνα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy