Μυστήριο με τον κορωνοϊό αφού όσο εξαπλώνεται τόσο κάνουν παύση άλλα νοσήματα.

901

Το “φαινόμενο” προφανώς και προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση στην επιστημονική κοινότητα, ενώ σχετική απάντηση έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας σε ερώτηση του news247.gr.

O εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στη χθεσινή τακτική ενημέρωση σημείωσε ότι «Υπάρχουν πάρα πολλές εικασίες ότι κάποια από τα νοσήματα δεν προχωράνε ή δε βλέπουμε τους αριθμούς που βλέπαμε πριν την επιδημία».

Σύμφωνα με αναφορές από το εξωτερικό, έχει διαπιστωθεί ότι λόγω κορωνοϊού στα περισσότερα νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζονται πλέον άλλα «κλασικά» προβλήματα υγείας πολιτών, με την ίδια συχνότητα όπως πριν την έναρξη της επιδημίας. Υπάρχουν τοποθετήσεις γιατρών, κυρίως από την Ιταλία που αναφέρουν ότι μάλλον η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στο ότι υπάρχει ανασφάλεια στους πολίτες να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια λόγω του ενδεχόμενου να προσβληθούν από κορωνοϊό αν απευθυνθούν σε κάποια δημόσια δομή υγείας.

Σε σχετικό ερώτημα ο κ . Τσιόδρας απαντά ότι «αυτό που έχω δει και μου κάνει εντύπωση επιστημονικά και το έχω συζητήσει και με συναδέλφους. Κάποια από τα νοσήματα συνεχίζουν την πορεία τους, ανεξάρτητα από τον ιό και κάποια λες και έχουνε μπει σε ένα, κατά κάποιο τρόπο, σε ένα pause (παύση), που λέμε, σε μία στάθμευση. Μάλιστα είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση με φίλους καρδιολόγους, οι οποίοι μου είπαν ότι δεν βλέπουμε τον αριθμό των εμφραγμάτων που βλέπαμε πριν την επιδημία του κορωνοϊού».

Συμπληρώνει ακόμη ότι «Είδα τι γίνεται και στο εξωτερικό και είδα επίσης παρόμοια εικόνα. Δεν ξέρουμε ακριβώς το λόγο για τον οποίο έχει γίνει αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλές εικασίες ότι κάποια από τα νοσήματα δεν προχωράνε ή δε βλέπουμε τους αριθμούς που βλέπαμε πριν την επιδημία».

news247.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy