“Η έντονη άσκηση, δεν πρέπει να υπάρχει, αλλά να γίνεται μία ελαφριά προπόνηση στο σπίτι”

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Απόλλωνα, Κυριάκος Κακαβελάκης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την κατάσταση την οποία βιώνουμε με τον κορωνοϊό, τα σενάρια για επανέναρξη, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση οι ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά:

«Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει επηρεάσει όλες τις δραστηριότητες του ανθρώπου. Έχει γίνει αρκετός λόγος για το πρόβλημα και το πώς προφυλάσσεται ο άνθρωπος από αυτό. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας. Αντίστοιχες επιδημίες και πανδημίες έχουμε ανά διαστήματα. Η ταυτότητα αυτή όμως του ιού, τον κάνει ιδιαίτερα μεταδοτικό, με θορυβώδες επιπλοκές, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες», ανέφερε αρχικά.

Για το πώς βιώνουν αυτή την κατάσταση οι αθλητές: «Εμείς γινόμαστε δέκτες των καταστάσεων που βιώνουν οι αθλητές. Στην παρούσα φάση, υπάρχει μία βίαιη διακοπή της καθημερινότητας του αθλητή. Έχει αλλάξει κατά πολύ η καθημερινότητά του. Έχει επηρεαστεί ο ύπνος του και πολλά άλλο λόγω της καθιστικής ζωής και της διατροφής του. Όσο αφορά τις προσπάθειες που γίνονται για να γυμνάζεται ο αθλητής κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, θεωρώ ότι έχει πολύ μικρή επίδραση στην φυσική του κατάσταση για να επιστρέψει άμεσα σε αγωνιστική δράση».

Για το αν μπορεί να υπάρχει επανέναρξη στο πρωτάθλημα:«Για να γίνει συζήτηση και να ληφθεί απόφαση για να επαναρχίσει οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, πρέπει να υπάρχει εξάλειψη του κινδύνου. Είναι λίγο πρώιμες και επιπόλαιες οι εκτιμήσεις που γίνονται σχετικά με το πότε θα επαναρχίσουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες. Αν αρχίσουν οι προπονήσεις, και λίγο πριν την έναρξη υπάρχει κρούσμα σε κάποια ομάδα τι θα γίνει. Κάποιοι είναι εκτός πραγματικότητας, όχι μόνο για να επανέναρξη των πρωταθλημάτων, αλλά ακόμη και για να αρχίσουν οι προπονήσεις».

Για το τι πρέπει να κάνει ο κάθε αθλητής: «Στην παρούσα φάση, είναι σημαντικό θέμα και η προπόνηση κάθε αθλητή. Είναι μία περίοδος που πρέπει να διαφυλάξουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η έντονη άσκηση, δεν πρέπει να υπάρχει, αλλά να γίνεται μία ελαφριά προπόνηση στο σπίτι. Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών στις περισσότερες ομάδες. Ζουν μία κατάσταση πρωτόγνωρη που έχει επιδράσεις και στην ψυχολογία τους».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy