“Ελεύθεροι να φύγουν στις 30/6 όσοι παίκτες δεν έχουν συμβόλαιο”

Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει σε παραμονή τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τον κορυφαίο νομικό αθλητικού δικαίου Νικ Ντε Μάρκο.

«Κανείς δεν μπορεί να τους αναγκάσει, ούτε η FIFA, ούτε η FA, ούτε ο σύλλογος. Αν θέλουν να φύγουν, φεύγουν» είπε ο Ντι Μάρκο στο Sky Sports εξηγώντας πάντως πως υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα παίξουν ρόλο εάν τελικά αποφασιστεί η επέκταση της αγωνιστικής περιόδου πέραν της 1ης Ιουλίου 2020.

«Αυτό που είναι πολύ πιθανό να δούμε, είναι η βραχυχρόνια επέκταση των συμβολαίων με αποδοχές ανάλογες με αυτές που προβλέπει η ισχύουσα συμφωνία. Ωστόσο αυτό δεν θα βολεύει όλες τις περιπτώσεις και δεν μπορεί να επιβληθεί. Για παράδειγμα, αν ένας ποδοσφαιριστής που μένει ελεύθερος πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, δύσκολα θα υπογράψει συμβόλαιο μερικών εβδομάδων. Επίσης, αν μιλάμε για συλλόγους μικρών κατηγοριών, ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τους παίκτες μετά τις 30 Ιουνίου. Συνεπώς, αν η απόφαση έχει οριζόντιο χαρακτήρα δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και το κλειδί θα είναι οι προσωπικές συμφωνίες» εξήγησε ο Ντι Μάρκο και συνέχισε: 

«Τι θα συμβεί αν η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο; Αν δεν έχει ξεκινήσει τότε η μεταγραφική περίοδος, θα είναι μεγάλη αδικία για τους παίκτες που δεν ήθελαν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους. Θα είναι όμως άδικο και για κάποιες ομάδες που ήθελαν να αφήσουν ελεύθερους κάποιους από αυτούς τους παίκτες. Μία πιθανή λύση θα ήταν τα προσύμφωνα. Έτσι, εάν ένας σύλλογος θέλει να κρατήσει έναν παίκτη, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να υπογράψει ανανέωση για δύο μήνες επειδή έχει ήδη συμφωνήσει με άλλο σύλλογο, τότε μπορεί αυτό το συμβόλαιο να τίθεται σε ισχύ μετά από δύο μήνες».

sdna.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy