Σοκ στην Ισπανία: 1 στα 10 κρούσματα κορωνοϊού έχασε τη ζωή του / 683 νεκροί σε 24 ώρες

Ένας στους δέκα ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊό στην Ισπανία έχει χάσει τη μάχη με την Covid-19, όπως δείχνουν νέα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Mέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 152.446 κρούσματα του κορωνοϊού στην Ισπανία, αφού αυξήθηκαν κατά 5.756 σε ένα 24ωρο, ενώ η χώρα θρηνεί 15.238 νεκρούς, από 14.555 χθες. Ο αριθμός των νέων θανάτων (683 τις τελευταίες 24 ώρες) μειώνεται πάντως τις τρεις τελευταίες ημέρες και είναι αρκετά κάτω από το ρεκόρ των 950 που καταγράφηκε σε ένα 24ωρο την περασμένη εβδομάδα. Παράλληλα μειώνεται σταθερό το τελευταίο δεκαπενθήμερο και ο αριθμός των νέων μολύνσεων, ένα κρίσιμο στατιστικό στοιχείο που δείχνει κατά πόσον μια χώρα πέρασε την κορύφωση της επιδημίας και εξισώνει την καμπύλη.

Σάντσεθ: «Η πυρκαγιά αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο»

Βάσει αυτών των ενθαρρυντικών στοιχείων ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού ζητώντας από τη Βουλή να εγκρίνει το αίτημά του για παράταση μέχρι τις 26 Απριλίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει κηρύξει τη χώρα.

«Φθάσαμε στην κορύφωση και τώρα αρχίζει η αποκλιμάκωση», είπε ο Σάντσεζ από το βήμα μιας σχεδόν άδειας Βουλής, καθώς τα περισσότερα μέλη της εργάζονται από το σπίτι. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με την πορεία της κρίσης. «Η άνοδος ήταν δύσκολη, όπως θα είναι και η κάθοδος. Είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία του πλανήτη από την πανδημία της γρίπης του 1918», είπε ο Σάντσεθ, εξηγώντας ότι τα επόμενα βήματα αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων θα γίνουν σε φάσεις. «Το τελευταίο που θέλουμε είναι μια οπισθοδρόμηση», τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy