Σκάνδαλο στην Ιταλία με διαγωνισμό για χειρουργικές μάσκες

Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας της χώρας οδήγησε στη σύλληψη επιχειρηματία, ο οποίος είχε κερδίσει διαγωνισμό του ιταλικού κράτους και του είχε ανατεθεί να προμηθεύσει στο δημόσιο 24 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες έναντι 15,8 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Πιο αναλυτικά, η εταιρία, με την οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό, χρωστά υψηλά ποσά στο ιταλικό δημόσιο και από έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε σε ένα πρώτο φορτίο από την Κίνα, διαπιστώθηκε ότι μέσα στα κουτιά δεν υπήρχαν οι μάσκες τις οποίες περίμεναν με αγωνία οι γιατροί στα ιταλικά νοσοκομεία, όπως γράφει ο Τύπος.

Εξαιτίας της κατάστασης υγειονομικής κρίσης, ο διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί με υπερεπείγουσες διαδικασίες.

Οι εισαγγελείς αφήνουν να διαρρεύσει ότι για μια ακόμη φορά υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να πλουτίσουν σε βάρος της δημόσιας υγείας σε μια κρισιμότατη φάση για όλη την Ιταλία.

Από τις έρευνες εξακριβώθηκε επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρία, που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό του δημοσίου, στην πραγματικότητα δραστηριοποιούνταν στον τομέα της κτηνοτροφίας και εδώ και πολύ καιρό είχε μηδενικό τζίρο.

gazzetta.gr

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy