Πρόταση να γίνουν όλοι οι αγώνες της La Liga στο νησί

Σχέδιο για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα της La Liga και Segunda Division κατέθεσε η Ένωση Ξενοδόχων της Τενερίφης, προσκαλώντας τις ομάδες να ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές που μένουν στο νησί.

Μία… απίθανη πρόταση κατέθεσε στη LaLiga και στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδίας, η Ένωση Ξενοδόχων Τενερίφης, προσκαλώντας όλο το ισπανικό ποδόσφαιρο και δη τις ομάδες των Primera και Segunda Division, να ολοκληρώσουν (και) τις 11 αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του εφετινού πρωταθλήματος, στις Κανάριους Νήσους!

Τα επαγγελματικά (κι όχι μόνο) πρωταθλήματα της Ισπανίας έχουν μπει στον… πάγο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και από τη 14η Μαρτίου στη χώρα έχει κηρυχθεί από την κυβέρνηση, κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αυτό ωστόσο, δεν… πτοεί τους ξενοδόχους των Καναρίων Νήσων, με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης, Χόρχε Μαριχάλ να στέλνει όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ την Τετάρτη (08/04/2020) επιστολή στους προέδρους της ομοσπονδίας και της LaLiga (Λουίς Ρουμπιάλες και Χαβιέ Τέμπας αντίστοιχα) ζητώντας να εξετάσουν το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων στα νησιά του… Ατλαντικού μέσα στους επόμενους μήνες.

Αναλύοντας τους λόγους της πρότασής τους, ο Μαριχάλ, τονίζει πως ο νησιωτικός χαρακτήρας θα βοηθήσει στην πλήρη απομόνωση των ποδοσφαιρικών ομάδων, ενώ παράλληλα υπάρχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις και υπερπλήρεις ξενοδοχειακές μονάδες, σε όλη την επικράτεια των Κανάριων Νήσων, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ομάδων, τονώνοντας παράλληλα την οικονομία της περιοχής, που επλήγη από το ολοκληρωτικό lockdown (μόνο πέρσι τα νησιά υποδέχθηκαν 15 εκατομμύρια τουρίστες).

Επίσης, ανέφερε ως πολύ ισχυρό κίνητρο και το γεγονός πως οι Κανάριοι Νήσοι διαθέτουν ιδιωτικό νοσοκομειακό δίκτυο με περισσότερες από 2.000 κλίνες, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν αρκετές αθλητικές υποδομές και γήπεδα για να καλυφθεί το πρόγραμμα όλων των ομάδων και να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν, σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια.

Προς το παρόν η ομοσπονδία και η LaLiga δεν έχουν απαντήσει, καθώς περιμένουν τις κυβερνητικές θέσεις και τις υγειονομικές αρχές για το αν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, ωστόσο σίγουρα η πρόταση από τους Κανάριους Νήσους, προσφέρει μία «διαφορετική» εναλλακτική.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy