Ξεκινά εξ αποστάσεως διδασκαλία στην Ε’ και Στ’ τάξη του Δημοτικού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα(9/4) τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Παιδείας με τη Γραμματεία της ΠΟΕΔ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύντομα ξεκινά εξ αποστάσεως διδασκαλία στην Ε’ και Στ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

H σχετική ανακοίνωση

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο και μέλη της Γραμματείας της ΠΟΕΔ μέσω του προγράμματος MS Teams, κατά την οποία τους ενημέρωσε για τρέχοντα ζητήματα και έγινε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την παιδαγωγική στήριξη. Ο Υπουργός αναγνώρισε το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς μέσα στις δύσκολες συνθήκες και τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα και υπογράμμισε τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων στην εκπαίδευση και στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔ για την κάλυψη των ελλείψεων σε εξοπλισμό και των αναγκών σύνδεσης στο διαδίκτυο όσον αφορά μαθητές και μαθήτριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης, απευθύνοντας ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην καταγραφή των αναγκών.

Πληροφόρησε, εξάλλου, τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔ ότι, με την κάλυψη των κενών, σύντομα ξεκινά εξ αποστάσεως διδασκαλία στην Ε’ και Στ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου και αντηλλάγησαν απόψεις για το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία αυτής της διδασκαλίας, όπως και για την ασύγχρονη παιδαγωγική στήριξη που δίνεται στις υπόλοιπες τάξεις και την Προδημοτική. Υπογράμμισε, στο ίδιο πλαίσιο, ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ασύγχρονη παιδαγωγική στήριξη, στο ψηφιακό υλικό και στις ιστοσελίδες της Προδημοτικής.

Συζητήθηκαν, επίσης, και άλλα θέματα και έγινε ενημέρωση για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα που έχει υιοθετηθεί και ισχύει για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία και συνεχίζεται εντατικά στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Επιπρόσθετα, επεξηγήθηκε η προσέγγιση που θα υιοθετηθεί για την υποβολή των Ατομικών Πληροφοριακών Δελτίων των εκπαιδευτικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδικά φέτος, λαμβανομένης υπόψη της αδυναμίας διακίνησης.

Διαβεβαιώνοντας ότι στο Υπουργείο έχουν γίνει σχεδιασμοί για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιθανά ενδεχόμενα σχετικά με την αντιμετώπιση της επιδημίας και την επάνοδο στα σχολεία και, αφού αντηλλάγησαν σχετικές απόψεις, ο Υπουργός επισήμανε ότι όταν υπάρχει σαφέστερη εικόνα της κατάστασης, πιθανώς προς το τέλος του μήνα, θα εξεταστεί συγκεκριμένα η όποια προσέγγιση χρειάζεται και η συνέχεια της σχολικής χρονιάς. Υπογράμμισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα έχουν ως γνώμονα τη σχολική σταδιοδρομία των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν φέτος οι εκπαιδευτικοί και το σχολείο.

Ο Υπουργός, τέλος, τόνισε ότι το δημόσιο σχολείο κερδίζει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το στοίχημα της εποχής και ανταποκρίνεται στις ανάγκες για εξ αποστάσεως παιδαγωγική στήριξη και ότι αυτό αποτελεί μια κατάκτηση που θα αξιοποιηθεί και στη συνέχεια.

Ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους, ανέφερε ότι την ώρα αυτή θα ήταν σημαντικό τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν, σε κάποιο βαθμό, την επικοινωνία και τη στήριξη των μαθητών στο σπίτι και κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων εβδομάδων που θα είναι αργίες. Διευκρίνισε ότι θα απευθυνθεί έκκληση στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς να προσδιορίσουν τρόπους, κατά την κρίση τους, ούτως ώστε να συνεχίσουν να επικοινωνούν και να στηρίζουν τα παιδιά, παρέχοντας και ανάλογο, με το πνεύμα των ημερών, περιεχόμενο.

Αποφασίστηκε, τέλος, να συνεχιστούν οι επαφές και ο διάλογος με την ΠΟΕΔ μέσω ανάλογων τηλεδιασκέψεων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy