“Στο επόμενο γιορτινό τραπέζι να είμαστε όλοι, να μην λείπει κανείς”

Πλαισιωμένος από τους αρμόδιους Υπουργούς, ο Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης τις αποφάσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο ΠτΔ ανέφερε ότι τα μέτρα που λάβαμε είναι μια “ακτίδα φωτός” και δεν επιτρέπεται η παρέκκλιση απ’ αυτά. “Το πιο βασανιστικό ήταν η απόφαση για αποτροπή επιστροφής των χιλιάδων φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Στόχος όμως, δεν ήταν άλλος παρά η προστασία τόσο των ιδίων όσο και του συνόλου των πολιτών, από μια ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη εισαγωγή και διασπορά νέων κρουσμάτων”, είπε ο ΠτΔ.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε τον σταδιακό επαναπατρισμό φοιτητών.

Ανακοίνωσε επίσης:

– Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 30 Απριλίου. Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά εξαίρεση για το Πάσχα.

– Σταδιακή επιστροφή πολιτών: Που διαμένουν σε εστίες, σε foundation courses, που βρίσκονται σε πρώτο έτος σπουδών. Μόνιμα διαμενόντων που είναι στο εξωτερικό για δουλειά και η δουλειά τους σταμάτισε. Πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό και η επιστροφή τους κρίνεται απαραίτητη για ανθρωπιστικούς λόγους.

– Διεξαγωγή δειγματοληπτικών εξετάσεων ανά επαρχία

– Διεξαγωγή άλλων 20 χιλιάδων εξετάσεων σε άτομα τα οποία με βάση τα διατάγματα συνεχίζουν να εργάζονται.

– Δειγματοληπτικές εξετάσεις σε όλους όσους θα έρθουν με τον ελεγχόμενο επαναπατρισμό

– Παράταση της κρατικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων μέχρι τις 12 Ιουνίου

– Για 4 μήνες μετά τον Ιούνιο θα συνεχιστεί η κρατική στήριξη στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Ο Πρόεδρος είπε ότι τα μέτρα, ειδικά αυτές τις μέρες θα είναι οδυνηρά. Ειδικά αυτές τις μέρες του Πάσχα και ανάφερε κλείνοντας ότι “το επόμενο γιορτινό τραπέζι θα πρέπει να είμαστε όλοι μας, να μην λείπει κανείς”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy