Μουντιάλ: Ρωσία και Κατάρ αρνούνται τις κατηγορίες για δωροδοκία

Μέσω επίσημων εκπροσώπων τους, η Ρωσία και το Κατάρ αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή τους με το σκάνδαλο δωροδοκιών αναφορικά με την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022.

Η αμερικανική δικαιοσύνη έφερε στη δημοσιότητα νέα ονόματα στο θέμα του κυκλώματος που έδρασε ώστε η Ρωσία να πάρει το Μουντιάλ του 2018 και το Κατάρ αυτό που πρόκειται να γίνει τον χειμώνα του 2022.

Το άλλοτε μέλος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, λέγεται πως εισέπραξε 5 εκατομμύρια δολάρια για να δώσει την ψήφο του στους Ρώσους πίσω στο 2010, όταν και έγινε η ανάθεση.

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί γίνεται όλο αυτό ή πως ν’ αντιδράσουμε σε όλο αυτό. Δεν έχουμε καμία σχέση με όσα γράφονται» ανέφερε ο Αλεξέι Σορόκιν, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Ρωσίας και μπροστάρης στην υποψηφιότητα της πατρίδας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

«Παρά τα όσα χρόνια γίνονται έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα, ουδέποτε έχουν προκύψει πειστικά στοιχεία που να λένε ότι το Κατάρ πήρε το Μουντιάλ με παράνομι και ανήθικο τρόπο» ανέφεραν από την πλευράς τους οι διοργανωτές του τουρνουά του 2022.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy