Πρόεδρος La Liga: «29 Μαΐου ή 6 Ιουνίου η επανέναρξη»

Αισιόδοξος ότι το ισπανικό πρωτάθλημα μπορεί να επαναρχίσει στα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας.

Η Ισπανία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της «μαύρης» λίστας με τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα του κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα. Παρ’ όλα αυτά, ο Χαβιέρ Τέμπας εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα θα μπορέσει να επαναρχίσει.

«Τόσο στην Ισπανία, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σκεφτόμαστε ως ημερομηνία επιστροφής την 29η Μαΐου ή, εναλλακτικά, την 6η Ιουνίου» υποστήριξε ο Τέμπας θέτοντας ως ημερομηνία επανέναρξης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την 28η Ιουνίου.

«Αν είναι εφικτές αυτές οι ημερομηνίες, θα υπάρχει χρόνος για προπονήσεις και θα τηρηθεί το προτοκόλλο για επιστροφή στην δράση, όπως ορίζεται στους κανονισμούς μας» πρόσθεσε ο Τέμπας, σε τηλεδιάσκεψη με ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος της La Liga ξεκαθάρισε ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει ως σκέψη η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων. «Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την σεζόν, πιθανότατα με τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Αν δεν τελειώσει η σεζόν, η απώλεια θα είναι της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Αν την ολοκληρώσουμε κεκλεισμένων των θυρών, η ζημιά θα φτάσει τα 350 εκατομμύρια ευρώ και, ακόμα και αν μπορούσαμε να έχουμε κόσμο στα γήπεδα, η απώλεια θα ήταν της τάξεως των 150 εκατομμυρίων» είπε σχετικά.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy