Συνολικά 4.289 άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον για επαναπατρισμό

O αριθμός των ενδιαφερόμενων μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (7/4).

Συνολικά 4.289 άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον μέχρι νωρίς σήμερα το απόγευμα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας connect2cy, για επαναπατρισμό στην Κύπρο. Από αυτά 3.600 είναι φοιτητές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, 2.090 άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον για να επιστρέψουν στην Κύπρο από τις 15 μέχρι τις 30 Απριλίου, 1.102 από την 1η μέχρι τις 15 Μαΐου, 456 από τις 16 μέχρι τις 31 Μαΐου, 337 από την 1η μέχρι τις 15 Ιουνίου, 169 από τις 16 μέχρι  τις 30 Ιουνίου και 135 για επιστροφή αργότερα.

Στην πλατφόρμα connect2cy, η οποία λειτούργησε στις 31 Μαρτίου, έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής γύρω στα 16 χιλιάδες άτομα.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες πως για σκοπούς υποβοήθησης του σχεδιασμού και της οργάνωσης του εν εξελίξει σταδιακού επαναπατρισμού πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες δικαιούχων βάσει των εν ισχύει Διαταγμάτων, καλούνται όσοι επιθυμούν να επαναπατρισθούν όπως δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της πλατφόρμας connect2cy (www.connect2cy.gov.cy).

Το Υπουργείο ανέφερε πως οι εκάστοτε αποφάσεις που αφορούν τον επαναπατρισμό θα λαμβάνονται αναλόγως της διαμορφούμενης κατάστασης και της απαραιτήτου γνώμης των επιστημονικών συνεργατών της κυβέρνησης.

Σημείωσε ακόμη πως όλοι όσοι εισέρχονται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραμένουν για 14 ημέρες από την άφιξη τους σε χώρους υποχρεωτικής απομόνωσης (καραντίνα)  που θα υποδεικνύει το Κράτος, εκτός από τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους. Τα πρόσωπα αυτά θα παραμένουν σε αυτοπεριορισμό προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θεραπευτική αγωγή τους.

Περαιτέρω ανέφερε πως όλα τα πιο πάνω πρόσωπα, με την είσοδό τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υποβάλλονται σε υποχρεωτική εξέταση για την ασθένεια του COVID-19 και θα ακολουθούνται οι πρόνοιες του σχετικού ιατρικού πρωτοκόλλου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy